Egy videós

Egy videós "véletlenül" 1 órán át streamelte a Rainbow Six Parasite játékot

Több mint egy órányi új felvétel szivárgott ki a Rainbow Six Parasite játékból, köszönhetően egy streamer hibájának a Facebookon. Egy streamer elvileg több, mint egy órán keresztül véletlenül streamelte a Ubisoft új alkotását, amiért büntetést kapott.

A Rainbow Six Parasite az eredetileg a Rainbow Six Quarantine néven futó játék, amely egy jó ideje már fejlesztés alatt áll, és bár 2020-ban meg kellett volna jelennie, a koronavírus járvány miatt mégis a késleltetés mellett döntöttek a fejlesztők. A Quarantine/Parasite egy háromjátékos kooperatív FPS lövöldözős játék, ahol a trióknak újfajta és mutálódott idegen élősködőkkel kell szembenézniük. Ezek a lények átveszik az irányítást emberi gazdaszervezet felett, de megfertőzik a környezetet is, és bár vannak könnyen megsemmisíthetőek, nem mindegyiküket könnyű legyőzni. Nem teljesen hasonlít az Outbreak eseményére, de ez sztoriszál erősítette meg a Ubisoftot, hogy elkészüljön ez a spin-off. Viszont azt érdemes leszögezni, hogy a Facebook Gaming streamben látható felvételek a tutorial részből valóak, a bemutatott játék nagy része teljesen újnak mondható. Az oktató pálya révén mutatják be a földön jelenleg is garázdálkodó idegen parazitákat, és a játékosok számos operátor közül választhatnak. Szinte egy az egyben Rainbow Six Siegeben látható karaktereket lehet ebben a játékban is felfedezni, de az még egyelőre nem világos mennyire különböznek majd az ott látott verzióiktól. Az biztos, hogy Alibi, Lion, Vigil, Ela, Finka és Tachanka mind benne vannak ebben a videó részletben.

A parazitáról annyit lehet tudni, hogy különböző életformákat hoznak létre, lesznek pengés karokkal ellátott ellenfeleke, de izzó fejű szörnyekre is lehet számítani, hogy csak néhányat említsünk. Ezek a lények egysejtű organizmusok, melyek szinte minden környezetben életben maradhatnak, de csak emberi gazdaszervezetekbe bejutva fejlődhetnek tovább és reprodukálhatják magukat. A játékban különféle altípusok is vannak, de ezek egyike sem volt látható az egyórás felvételen. A küldetések során egy csapatot három fő alkot. A játékosoknak az egyik célja az, hogy információt kell gyűjteniük az idegenek fészkeiről anélkül, hogy riasztanák a közelben lévő ellenségeket, különben a fészkekben újabb ellenségek és egy fekete színű különleges anyag jelenik meg, ami a játékosok mozgását eléggé lelassítja. Természetesen minden fészket el kell pusztítani, és ha ez megvan, akkor a játékosoknak menekülőre kell fogniuk, és el kell érniük egy légzsilipet, aminek a túloldalán egy ideiglenes biztonságos zóna található. Ezen a ponton a játékosok dönthetnek úgy, hogy folytatják az információ gyűjtését, vagy távoznak.

1 hour of Parasite gameplay from r/Rainbow6

Ez a felvétel végre kellő betekintést nyújtott a rajongók számára, bármennyire rossz is lehet most ez a szegény streamer számára, akire bizony berágott az Ubisoft. 24 órára felfüggesztették a fiókját, de egyelőre nem tudni, hogy ennyivel megússza-e.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!