Április 6.-i frissítéssel érkezik az új Rocket Pass és egy továbbfejlesztett funkció

Április 6.-i frissítéssel érkezik az új Rocket Pass és egy továbbfejlesztett funkció

Igen régi, olykor akár fejfájásra is okot adó funkció került átdolgozásra alapjaiban, azaz: új Trade-In rendszer érkezik.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a 3. kompetitív szezon április 7-én veszi kezdetét, amely előtt egy nappal korábban, 6-án érkezik az azt előkészítő frissítés. Bár a Psyonix már bejelentette, hogy májusban érkezik egy-egy NASCAR és Formula 1-es licencelt bundle is, több részletet csak most árultak el az új szezonról.

Rocket Pass

A Rocket Pass a 3. szezonnal egyszerre fog elindulni, április 7-én. A Pass 70-nél is több szintnyi új itemet fog behozni a játékba, amely (a fejlesztők állítása szerint) a „sebességet fogja ünnepelni”. Ezek az itemek az alábbi trailer videóban is fellelhetők.

Az új Passban érkezik a Dominus hitbox-szal rendelkező Tyranno, amely képes felvenni a versenyt a NASCAR és a Formula 1 hihetetlen tempójára képes járgányaival és amely a Rocket Pass Premium megvásárlásával azonnal, már az 1. szinttől elérhetővé válik. A Premiumra beruházó játékosok ugyanúgy teljesíthetnek extra heti és szezonális kihívásokat is, illetve több XP-t is kapnak meccsek után, hogy még tovább tudjanak szintet lépni, valamint a Premium árát, azaz 1000 kreditet a szintlépésekkel, apránként szintén visszakapnak. A 70. szinttől kezdve pedig ugyanúgy dropolhat a játék néhány kiválasztott itemből festett darabokat, amelyek ráadásul ugyanúgy cserélhetők lesznek!

A Rocket Passban néhány kiemelt új elem lesz többek között a Célzászló (Chequered Flag) gólrobbanás, a Traction kerekek, a Retrogression decal, de új Player Anthemek és sok más is begyűjthető. A főbb kiemelt itemek a játék hivatalos oldalán, egy képgalériában is megtekinthetők.

Apróbb változás a korábbi Rocket Passokhoz képest, hogy idáig a 70. szintet követően teljes mértékig véletlenszerű volt, hogy egy-egy szintlépés során milyen itemet kapunk. Ez most már nem így lesz, ugyanis az aktuális szintünkhöz képest 30 szinttel előre láthatjuk, hogy mire tehetünk szert. Ez természetesen csak akkor lesz így, ha 70. szinten vagy tovább tartunk már a Rocket Passban.

Alapjaiban változik a Trade-In rendszer

A játékban már elmondhatatlanul sok item lelhető fel, amelyek összesített darabszáma már a megjelenés pillanatában sem volt kevés, de a kiadás óta eltelt közel 6 év alatt szinte exponenciálisan csak nőtt. Sok itemre azonban elmondható, hogy vagy senki, vagy csak néhány játékos használja aktívan. Ennek kiküszöbölésére vezette be a Psyonix az úgynevezett trade-in rendszert, amikor 5 darab, ugyanolyan ritkaságú itemet be tudtál cserélni egy eggyel ritkább itemre, így pedig 5, soha nem használt boostból akár egy régóta vágyott autóra is szert tehettél.

A rendszer bár nagy könnyítést hozott a játékosok életébe, akiknek a raktára tele volt nem használt itemekkel, mégis megvoltak a hibái. Főleg a blueprinteknél jött ki, hogy bár öt ugyanolyan ritkaságú tervrajzot be tudtál cserélni, csak akkor tudtad ezt megtenni, ha a blueprintek ugyanabból a szériából származtak, az pedig rendkívül bosszantó tudott lenni, mikor a raktárad tele van pl. rare ritkaságú tervrajzokkal, de mindegyik totál más szériából, egy adott sorozatból pedig legfeljebb csak 4 darabbal rendelkeztél.

Miben változik a rendszer?

Rögtön április 6-tól már nem a raktáron keresztül lesz elérhető, hanem a „Garage” menüponton belül lesz egy „Trade In” gomb. Erre rányomva a játék kilistázza a becserélhető itemeket, három kategóriába rendszerezve: Core itemek, Tournament itemek és Blueprintek. Mindegyik kategórián belül a ritkaságuk szerint lesznek felsorolva az itemek, illetve azt is kijelzi a rendszer, összesen hány trade-inre lesz lehetőséged.

A használata is pofonegyszerűnek ígérkezik: csupán rá kell nyomnod az adott ritkaságra, majd az 5 item kiválasztása után már meg is történt a becserélés.

Újabb fontos változás, amely csak a tournament itemekre és a blueprintekre lesz jellemző, hogy a sorozatuktól függetlenül is be fogod már tudni cserélni ezeket, nem lesz megkötve már a kezed. Ez viszont befolyásolhatja azt is, hogy a becserélést követően milyen itemet kaphatsz. Tegyük fel, ha például három Ignition szériájú, valamint kettő Ferocity szériájú tervrajzot cserélsz be, 60% eséllyel Ignition, 40% eséllyel pedig Ferocity szériájú lesz a visszakapott tervrajz. Hasonlóan kell számolni a tournament itemek becserélésénél is. Ez a könnyítés azonban a sima itemekre (amelyeket például dropból kaptál) nem vonatkozik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!