Rájátszáshoz ért az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H Rocket League versenye

Rájátszáshoz ért az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H Rocket League versenye

Véget értek az online csoportkörök, kezdődhet a rájátszás!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 2022-ben tartott nagy sikerű Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H idén is megrendezésre kerül, ismét nyolc egyetem válogatottja mérkőzik meg egymással  azonban most a tavalyi kettő helyett, három játékban. A League of Legends mellett megjelent a palettán a Rocket League, a CS:GO helyét pedig átvette a VALORANT. Az április 6-án a Gamerlandben megrendezendő offline döntőn való részvételért és az ottani 1 000 000 forintos összdíjazásért az alábbi nyolc egyetem küzd meg:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Győri Széchenyi István Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Óbudai Egyetem
  • Budapesti Metropolitan Egyetem
  • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Budapesti Gazdasági Egyetem

Kedden véget értek a Rocket League verseny online csoportkörei, ahol a mezőny négyfős csoportokban játszott, melyekből a kettő-kettő legjobb juthatott tovább a rájátszásba. Az A csoportban magabiztos győzelmet aratott az Óbudai Egyetem, akik mind a három meccsüket behúzták, így nagy önbizalommal készülhetnek a holnapi rájátszásra. A második helyre a csak tőlük vereséget szenvedő Pécsi Tudományegyetem került, akik ezáltal továbbra is részt vehetnek a kupán. A Budapesti Gazdasági Egyetem egy győzelemmel és két vereséggel, míg a Budapesti Műszaki Egyetem három vereséggel búcsúzott.

A B csoportban hasonlóan alakult a helyzet, a Budapesti Metropolitan Egyetem dominálta a mezőnyt három sikeres mérkőzéssel. Második helyen egy szoros meccs  és így két győzelem – eredményeként, a Budapesti Corvinus Egyetem jutott tovább, őket pedig egy nyeréssel követte a Győri Széchenyi István Egyetem, majd következett a három vereséget begyűjtő Debreceni Egyetem.

A továbbjutott négy csapatnak már csak egy akadályt kell megugrania ahhoz, hogy a döntőbe kerüljön, ez pedig a rájátszás, amit a HungarianRLTournaments Twitch csatornáján követhettek nyomon ma 19:00-tól.

Az április 6-i offline döntőt a Samsung Odyssey támogatja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!