"Az első hely a cél, de akadhat néhány kihívó is" - HCE.DogeFather interjú

Nemzetközi együttes, mégis három kiváló magyar játékossal a fedélzeten ott lesznek a K&H MNEB harmadik szezonjában.

Nem mindennapi történet, hogy egy nemzetközileg is jegyzett e-sport csapat húzóemberit legfőkébb magyar játékosok alkotják. A High Coast Esports több játékban is képviselteti magát, és 2020-ban a Rainbow Six: Siegeben is elindították saját együttesüket. November 19-én leigazolták a DogeFather, Flexy (portugál), Lurifax (svéd), Hedsut, w1oza ötöst és már most a tavasszal több jeles célt is sikerült elérniük. Nem csak a Nordic Championship - 2021 alapszakaszába jutottak be - itt jelenleg a 4. helyen állnak 2 győzelemmel és 1 vereséggel -, de nem rég a K&H MNEB harmadik szezonjának nyílt selejtezőjében is brillíroztak, majd a zárt kvalifikációt is gond nélkül nyerték meg. Nem csak bitang erős ötösről van szó, de akár a bajnoki címre is esélyesek lehetnek, hiszen egyénileg és csapatban is remekül teljesítenek. A három magyar muskétást, DogeFather-t, H3dsutot és w1oza-t talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen ők legutóbb még a Salamander színeiben nyerték meg a K&H MNEB második szezonját, 3:0-ára legyőzve az akkori Team Plague-et a fináléban a veretlen alapszakaszbeli eredményük után.

Most DogeFathert kérdeztük meg arról, hogy miként jött ez a lehetőség a HCE-t illetően, kik az új csapattársak és milyen céllal vágtak neki a 2021-es esztendőnek:

Egy igen komoly e-sport csapathoz csatlakoztatok. Hogy jött a lehetőség, hogy a HCE színeiben folytathassátok a pályafutásotokat?

"Pont én voltam az utolsó, aki csatlakozott a csapathoz, akkor pedig már a srácok egy ideje együtt dolgoztak a High Coast-tal, de annyit elmondhatok, hogy közös ismerősön keresztül jutottak el a svéd organizációhoz, ami lehetőséget adott a Nordic-on való szereplésre."

Hazai közegben azt hiszem téged, illetve rajtad kívül w1ozát és H3dsutot nem nagyon kell bemutatni, de mit lehet tudni a két külföldi csapattársatokról?

"Név szerint Flexy-ről és Lurifax-ról van szó. Előbbi portugál, míg utóbbi svéd nemzetiségű feltörekvő játékos, akikben rengeteg potenciál van, és habár eddig nem láthattuk őket nagy csapatokban, biztos vagyok benne hogy az eredmények és a teljesítményük beszélni fog helyettük."

Mondhatni gond nélkül jutottatok túl a nyílt, majd a zárt selejtezőn is. Hogy érzed, mennyire volt kemény számotokra a kvalifikáció?

"Nem éreztük egyáltalán keménynek, bár hozzá kell tenni hogy kisebb, leginkább újonnan alakult magyar csapatok vettek részt ezeken a kvalifikációkon, de elegendő gyakorlással pár csapatban megvan a potenciál, hogy akár bejussanak a következő MNEB szezonra."

Az előző szezonhoz képest eléggé átalakult a mezőny a K&H MN3B-en. Mit gondolsz kik lehetnek a legnagyobb vetélytársaitok?

"Egy ideig a Salamander feloszlása után talán a WiLD-ról volt elmondható, hogy kimagaslott a többi magyar csapat közül, de azóta azért akadt egy pár kihívó, akik közül jelenleg én az Illést és a Nice Gaming-et tartom esélyesnek."

Mit vársz a bajnokságtól, milyen eredménnyel lennél/lennétek elégedettek?

"Nyilvánvalóan mindig az első hely a cél, de most elsősorban nem a magyar porond a prioritásunk, így nem is fog akkora figyelmet kapni részünkről, mint amekkorát például tavaly szántunk rá a Salamander-rel."

Nemzetközi porondok milyen céljai vannak a csapatnak?

"Kvalifikálni Challenger League-be Nordic-on keresztül, ott pedig minél jobb helyezést elérni."

A K&H MN3B R6S alapszakasza április 23-án veszi kezdetét!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!