Felbőgtek a Rocket League motorok a K&H MN3B-HO első versenyhétvégéjén

Felbőgtek a Rocket League motorok a K&H MN3B-HO első versenyhétvégéjén

Parádés összecsapásokkal kezdték meg több hetes küzdelmüket a legjobb magyar RL játékosok.

Az elmúlt hétvégén, aki mélyet szippantott a levegőbe, érezhetett egy kis boost aromát benne, ami nem véletlen, hiszen Magyarország legjobb RL játékosai megkezdték összecsapásaikat a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Hungarian Open harmadik szezonjában. Az érdeklődők szombaton és vasárnap egyaránt príma kis összecsapásokat követhettek végig, íme az összefoglalónk az eseményről!

Április 17. szombat

Future Gaming - Thinking

Talán a forduló legjobb mérkőzése volt, szinte alig volt pillanat, mikor bármely csapat 2 góllal vezetett volna, vagy döntetlen, vagy 1 gólos vezetés fordult csak elő elejétől a végéig szinte mindig. Felváltva dominálta a játékot mindkét csapat, így végül 5., döntő meccs hosszabbításig ment a játék, ahol +3:15-öt kellett ráhúzniuk a feleknek, mire meglett a győztes.

Budapest Five - DVTK Vikingek

Dávid vs. Góliát összecsapást láthattunk a pályán, bár az első meccsen voltak momentumai a DVTK-nak és hosszú ideig tudott is tartani egy 1 gólos hátrányt, a második meccs utolsó 1 percében és a hátralévő két meccsen szinte csak a Budapest Five-ot láthattuk. A DVTK csak nagy ritkán tudott eljutni az ellenfél kapujáig és veszélyes lövésből még annyit se láthattunk tőlük, míg a Budapest Five szinte megállás nélkül lőtte a gólokat.

Future Gaming - Afterglow Esport

Vereségből érkezve a Future Gaming jobb kezdésről nem álmodhatott volna, minthogy korán 4-0-ra vezetett az első meccsen, többek között az Afterglow védelmi hibáiból is. A második találkozó második felétől kezdve aztán az Afteglow nemcsak felvette a meccs ritmusát, de egy meccset el is tudott hozni és a negyediken is vezetett 2-1-re, de a hajrában, pár másodperccel a vége előtt a Future Gaming megszerezte a vezetést és már nem maradt idő kiegyenlíteni.

SPÁRTAIAK - Alcohol Damaged Penguin Squad

Egyaránt kérdéses volt, hogy a hosszú idő után (~ 3 év 1 hónap) az RL versenyekre visszatérő, a Fortnite e-sportját követők között ismert Eragonist, illetve az egy szezont kihagyó JusTZoly, valamint az ellenfél színeiben életük első magyar versenyén szereplő ADPS mire lesz egyaránt képes. A SPÁRTAIAK csapata sokkal magabiztosabban kezdett, de a második mérkőzés ennek totál ellenkezője volt, körülbelül ugyanannyi esélye volt az ADPS-nek is a megnyert meccsre, ám ez nem sikerült. A harmadikon nagyobb hangsúlyt raktak a pingvinek a támadásra, de emiatt kinyílt a védelmük, ezt pedig büntette a SPÁRTAIAK és meg is nyerték a szettet.

Április 18. - vasárnap

Team Plague - Dark Sayren

Beárnyékolta a mérkőzés előéletét a Dark Sayren játékosának, covexnek a végleges eltiltása, ám a helyére a Hungarian Open 1. szezonjában 5-6. helyen záró Diel érkezett. Az első meccsen mindkét csapat jól kezdett, de a második félidőben a Team Plague messzire elhúzott a Sayrentől. A második találkozón már sokkal kevesebb gólt láthatott a közönség, és bár ezeket csak a Plague szerezte, a Sayren már nagyobb veszélyt tudott kifejteni az ellenfél kapujára. A harmadik meccsen meg is szerezték a vezetést és sokáig meg is tudták tartani, de a hajrában a Plague megfordította az eredményt.

KmK Esport - Chill(i)

Igazi kétesélyes rangadónak tűnt ez a találkozó előzetesen, amelyen bár a KMK egy hajszállal esélyesebbnek tűnt, de a Chill(i) már az első meccsen jelezte egy győzelemmel, hogy ők is ugyanolyan joggal tartanak igényt a győzelemre. A második és harmadik mérkőzésen jobban érvényesült egy kicsit a KMK akarata és a negyediken is ez érződött át a pályán, a helyzetkihasználás azonban már nem volt az igazi, a Chill(i) pedig végül egy öngóllal nyerte meg a meccset. Az ötödik, döntő ütközetben a KmK korai góllal szerzett előnyt, amelyet a meccs felénél egyenlített ki a Chill(i) és már-már úgy tűnt, hogy ez az 5. meccs is overtime-ban dől el, de 17 másodperccel a vége előtt a Chill(i) megszerezte a vezetést és így a szettgyőzelmet is.

MTK Budapest - Scoopididup

A BP5 - DVTK párharchoz hasonlóan ez is egy Dávid - Góliát összecsapásnak tűnt előzetesen, az MTK pedig nagyon gyorsan jelezte, hogy ez maradjon is így, 13 másodperc alatt 3 kapufáig és 1 lőtt gólig jutottak. A Scoopididup játéka kimerült a védekezésben, illetve egy-egy kontratámadásban, amelyekben viszont megvolt a gólveszély, sőt: bár 3-0-ra vesztették el a szettet és irtózatosan meg lett mozgatva a védelmük (és terhelve a kapujuk), ötször így is betaláltak az MTK kapujába.

Necrotic Esport - LvL Up Esport

Nagy várakozás előzte meg az összecsapást, amely elején a LvL Up-nak is volt esélye a győzelemre, de a Necrotic már a legelső középkezdésnél úgy döntött, hogy ők szeretnék inkább kiosztani a lapokat a feleknek. Az első mérkőzésen a lehető legnagyobb nyomást igyekeztek kifejteni a LvL Up térfelére, amely kevésszer jutott el az ellenfél kapujáig. Ami viszont késik, nem múlik, a második meccsen többször is 2 góllal vezetett a LvL Up, 2-0-ra, 3-1-re, és 4-2-re is. A Necrotic azonban nem adta fel, 4-4-re és hosszabbításra mentették a meccset, majd a ráadásban ők is lőtték a győztes gólt. A harmadik találkozón aztán korai gólokkal igyekezték hamar lezárni a szettet, és végül a 6-0 arányú győzelmükkel ez maximálisan sikerült.

Íme a mérkőzések eredményei egy képen:

Gratulálunk minden csapatnak, a K&H MN3B-HO folytatódik a következő hétvégén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!