18

Elmúltál már 18 éves?


/

Bone DaDDy: Verseny mentalitásban a magyar R6S elhagyta a magyar CS-t

Nagy tervekkel született meg a WiLD új CS:GO csapata.

Aligha van olyan magyar e-sport szerelmes, aki ne ismerné a WiLD MultiGaming nevét. 2006 nyara óta számos játékban képviseltették már magukat, CoD4-től kezdve, át a LoL-on, egészen a CS:GO-ig és az R6S-ig. TippmixPro CS:GO Masters interjúsorozatunk legújabb részében a WiLD alapítójával és tulajdonosával, Pálfy "Bone DaDDy" Tamással és a jelenlegi CS:GO csapatuk oszlopos tagjával, Wolf "KARCSI" Károllyal beszélgettünk.

Hosszútávon rég láttunk már CS:GO csapatot a WiLD-nál, de időről-időre azért felbukkantok a legnagyobb hazai versenyeken. Tavaly például ezüstérmet szereztetek a K&H MNEB 2. szezonjának CS:GO versenyén, utána mégsem maradt együtt az ötös. A kezdetektől fogva egy versenyes felállás volt vagy a végén azért elgondolkodott a csapat, hogy a közös munkát érdemes lehetne folytatni is?

Bone DaDDy: "Igen, hosszú kihagyás után újra megpróbálkozunk azzal a csodálatos világgal, amit úgy hívnak, hogy magyar CS. Alapvetően hosszú távon gondolkodtunk a hussaR féle csapattal, de már szezon közben is látható volt, hogy a csapat minden tagja a maga útján akarja járni MNEB után. Néhányan VALORANTban, valaki World of Warcraftban és így tovább. Szóval látható volt, hogy szükség lesz záros határidőn belül egy új csapatra. Nézegettük a közösséget, hogy kit lehetne felvenni, de ahogy ezek a mixek sorra viszonyultak a versenyekhez és az e-sport világához, az inkább ijesztő volt mint csábító. Konkrétan verseny mentalitásban a magyar R6S elhagyta, a magyar CS-t."

Sok mix indult a selejtezőkön, akik talán mind csapatot, támogatást kerestek maguknak. Miért pont erre az ötösre esett a választásod?

Bone DaDDy: "Mint azt írtam fentebb, nehéz helyzetben voltam, hogy kiket válasszak. Volt pár lehetséges opció, de KARCSI-ék felállása tetszett meg talán a legjobban. Ebben közrejátszott új menedzserünk, Urbán “ALiVE” Martin ajánlása is. Összehozott a csapattal, és ahogy ezt mindig tenni szoktam, feltettem a számomra legfontosabb kérdéseket nekik. KARCSI-t ismerve tudtam, hogy a célkitűzéseink egyezni fognak, de szerettem volna a többieket is hallani. Tettem nekik egy ajánlatot a hosszas beszélgetésünk után, amit elfogadtak. Szimpatikus csapat, remek célokkal, hosszú távú tervekkel és óriási motivációval. Még sok apró hibát ki kell javítanunk, de ezért is van a WiLD, hogy profi hátteret és segítő hátszelet kapjanak."

Mi a helyzet a mostani csapattal? Milyen célok lebegnek a szemetek előtt?

Bone DaDDy: "A TMP-n mindenképpen TOP4 a cél. Az alá semmiképpen sem szeretnénk adni, de ez a csapat nem a TMP-re állt össze. A csapat se és Mi sem rövid távon tervezünk. Indulunk a MEF kvalifikációján, továbbá egyéb, külföldi versenyeken is igyekszünk majd elindulni. Ha eleinte az eredmények nem is lesznek a legjobbak, bár bizakodók vagyunk nagyon, akkor sincs semmi gond, hisz a hosszú és kitartó munka hozza meg csak a gyümölcsét."

Kik most az új vadak? Mutasd be a csapatod kérlek.

KARCSI: "Üdvözlök minden kedves olvasót. Az ötösünkből D M B.`-t ismerem régóta, anno a régi, még ismertebb KOS-os line-upok oszlopos tagja volt. Hosszabb kihagyás után úgy döntött, hogy újra belekezd a csapatozásba. A csapatunk másik feléért FARENZOR felel, ugyanis mielőtt belevágtunk volna az új csapat felépítésébe, ő hamar elő tudott állni két nagyszerű játékossal és egyben remek emberrel levinzk1 és trev személyében. Ötödikként pedig én (szinte már csak a KOS taggel emlegetett KARCSI) próbálom hajtani a szekeret, amennyire az egy újdonsült apuka életébe belefér. A kémia megvan, már csak a sok együtt töltött idő hiányzik. A felállásunk ugyan fiatal, de a játékosaink tapasztaltak és motiváltak, így ebben látjuk a sikerünk kulcsát!

Tehát a felállás a következő:"

  • Wolf "KARCSI" Károly
  • Janus "trev" Márk
  • Pekár "D M B.`" Péter
  • Kálló "FARENZOR" Dominik
  • Koch "levinzk1" Levente
  • Tamás "rekon" Bence (csere)

Készültök már az alapszakaszra? Hogyan, vagy ami talán még izgalmasabb, ki ellen gyakoroltok a legtöbbet?

KARCSI: "Egyelőre a tudatos készülés abban merül ki, hogy a csapat eldöntötte a veto mapokat. Heti 3-4 napot szánunk gyakorlásra, és ebben leginkább a pracc.com-ról szerzett ellenfelek segédkeznek. Tudatosan is kerüljük most a magyar ellenfeleket, nem szeretnénk semmit se előre ellőni."

Mennyivel másabb a WiLD színeiben játszani a KOS név elhagyása után? Tudnak segíteni, hogy a felkészülésetek eredményesebb legyen?

KARCSI: "Sajnos az eddigi multigaming tapasztalataim miatt kezdetben nem álltam pozitívan a dolgokhoz. Magyarországon a legtöbb MG elhúzza a mézesmadzagot, szerződéssel dobálózik, de egy LAN nevezést nehezen fizet már meg, viszont póló gyártásban nagyon jók vagyunk, azt viselni kell. Pont ezért is kerültem sokáig, mert a semmiért cserébe nagy elvárásokat támasztanak felénk. A WiLD-ot DaDDy teszi mássá, ő úgy kér számon, hogy azt te is akard. Nem csesztet fölöslegesen, csakis építő jelleggel alkot kritikát. Nálunk hamar meglátta, hogy a megfelelő kommunikáció a gyenge pontunk, így ezt előtérbe helyeztük és a segítségével ezt kezdtük el mélyebben fejleszteni. Megfelelő a névválasztása, hisz egy jó apaként próbál minket terelgetni. Reméljük, hogy a legjobbat hozzuk majd ki magunkból!"

A BP5 sokak szerint ismét végig veri majd a mezőnyt, szerinted? Ti milyen célokkal vágtok majd neki a TippmixPro CS:GO Mastersnek?

KARCSI: "Kétségkívül a BP5 rendelkezik a legtöbb tapasztalattal és beleölt játékidővel, de ez Magyarország legjobban fizetett CS:GO játékosaitól szerintem el is várható. Láttunk már tőlük is gyengébb napokat, amikor szorosabb eredménnyel sikerült csak behúzni egy magyar kupát, de ha kell, valaki mindig a vállára veszi a csapatot. Tehetséges, fiatal játékosok, sok tapasztalattal, valószínűleg ha nem is veretlenül, de megnyerik a tornát.

Viszont a másik 7 csapatnak, köztük nekünk is az a célunk, hogy ezt megnehezítsük és minél jobb helyezést érjünk el. Egy Top 4-gyel nagyon meg lennénk elégedve így kezdetben, de ha sikerül jól rajtolnunk és felpörgetni magunkat, akkor okozhatunk kellemes meglepetést magunknak és másoknak is!

Végszóként pedig sok sikert kívánunk az összes többi indulónak, májusban találkozunk!"

A TIPPMIXPRO CS:GO MASTERS CSAPATAIVAL KÉSZÜLT INTERJÚSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

Ha szeretnél többet megtudni a TippmixPro és az e-sport kapcsolatáról, akkor kattints ide!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!