9 NASCAR csapat debütál a Rocket League világában!

9 NASCAR csapat debütál a Rocket League világában!

A részletek alapján talán nem véletlen, hogy ilyen sokáig húzták a megjelenést, amely csütörtökön fog megtörténni.

Március végén mi is beszámoltunk róla, hogy májusban NASCAR és Formula 1-es témájú bundle-ök fognak érkezni a játékba, de ennél több infót nem osztottak meg velünk a fejlesztők, csupán annyit, hogy a NASCAR-os témájú május elején, míg a Formula 1-es május végén lesz elérhető. Az Esports Observer értesülései szerint pedig úgy tűnik, bőven volt oka a Psyonixnek arra, hogy nemcsak, hogy időben ennyire előre, hanem konkrétumok nélkül jelentse be ezt a hírt.

Hogyan érinti ez a játékosokat?

Csütörtöktől kezdve jövő szerdáig egy NASCAR 2021 névre hallgató rajongói csomag lesz megvásárolható a játékban. A csomagban pedig nem kevesebb, mint kilenc különböző csapat lesz, a NASCAR-ban jelenleg szereplő három gyártónak megfelelően. A csomagban lesz többek között kilenc digitális NASCAR csapattémájú decal, banner, egy NASCAR/Rocket League decal, illetve Goodyear kerekek is.

Az együttműködésben részt vevő csapatok:

  • Roush Fenway Racing
  • Stewart Haas Racing
  • Team Penske
  • Chip Ganassi Racing
  • Richard Childress Racing
  • 23XI Racing
  • Hendrick Motorsports
  • Richard Petty Motorsports
  • Joe Gibbs Racing

Bár több csapat szerepel a NASCAR versenyfutamain, a játék korlátai miatt kerül be végül csak kilenc, a jövőben viszont ez változhat.

Mi más hangzott még el?

Mind fejlesztői, mind pedig a NASCAR oldaláról megerősítették, hogy az együttműködés inkább a fiatalok bevonzása a NASCAR világába, mintsem bevételszerzési okok miatt történt. Az együttműködést több évre szólóan kötötték meg, a NASCAR pedig ettől azt reméli, hogy a fiatalabb korosztályban is egyre többen követik figyelemmel a versenyeiket.

„Régóta kerestük a lehetőségeket, hogyan tudunk részesei lenni a nem versenyzős játékoknak, amelyekben mégis vannak autók, mert így jobban belemerülhet az e-sportba és a szélesebb videójátékos közegben” – nyilatkozta Tim Clark, a NASCAR alelnöke, digitális igazgatója. „A kezdettől fogva ragaszkodtunk a lehetőséghez, hogy megszülessen az együttműködés. Nincs még egy olyan játék, amelynél ennyire egyértelmű lenne meghozni a döntést, hogyan is lehetne beleintegrálni a NASCAR-t a játékba. Óriási dolognak tartom, hogy ez megvalósulhatott.”

Phil Piliero, a Psyonix alelnöke megjegyezte, hogy a Formula 1-es autók később érkeznek. Hozzátette, hogy a NASCAR és az F1 az elejétől kezdve összedolgozott a projektben, beleértve a közösségi médiában történő megjelenést, ami azért is nagy szó, mert a két külön versenysorozat nagyon ritkán értett egyet a múltban bármiben is.

„A Rocket League-ben rengeteg rakétameghajtású autó van. A NASCAR-ban és a Formula 1-ben szintén gyors autók vannak a pályán, mi pedig folyamatosan keressük az új partnereket, hogy bevonzzuk őket a játékba.” – tette hozzá Piliero.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!