K&H MN3B SL GTS: 12 körös csata végén az utolsó kanyarokban dőlt el az egyik futam

K&H MN3B SL GTS: 12 körös csata végén az utolsó kanyarokban dőlt el az egyik futam

A K&H MNEB SIM Liga GT Sport Bajnokság második versenyhétvégéje a legizgalmasabb harcot hozta.

A K&H MNEB SIM Liga GT Sport Bajnokság második versenyhétvégéje a legizgalmasabb harcot hozta.

Nürburgringen az első futam elképesztő összecsapást hozott, és bár többen arra számítottak, hogy a pole pozícióból induló Blazsán Patrik sima győzelmet arat, mégsem így történt. Szarka Zsolt ugyanis zseniálisat rajtolva az élre állt, és ezzel elkezdődött a 12 körön át tartó ádáz küzdelem a felek között. Folyamatosan 4-5 tized volt a két versenyző között és időnként Patrik meg is próbálta előzni nemezisét, de ezek rendre nem hoztak sikert számára, majd mintha mindkét játékos egy fokozottal feljebb kapcsolt volna, és már csak 2-3 tizeden belül autóztak egymás mögött. A 6. körtől kezdve izzot a levegő a két autó között, néha talán össze is értek, és mikor már úgy tűnt, hogy 1-1 próbálkozása első helyet ér Patriknak, Zsolt mindig vissza tudott térni elé. Miközben mögöttük egy ideig Benjámin és Örs csatázott a virtuális dobogó harmadik helyéért, végül előbbinek sikerült igazán jól a futam. Az utolsó körben ugyanis Szarka autójával történt valami, mert Patrik és Benjámin is meg tudta előzni pár kanyarral a leintés előtt.

A fordított rajtrácsas versenyt pedig Szarka gyakorlatilag már a rajtnál megnyerte, miután a 6. helyről az első kanyarban feljött a másodikra, majd néhány szektor után már az élen haladt, és el is kezdte gyűjteni az előnyét. Benjámin szintén gyorsan felzárkózott a második helyre, de nem tudott igazából közelebb kerülne az élmenőhöz. Patrik pedig szokásához híven csak a 2-3. körben igyekezett átvágni a forgalmon. Aztán viszont már egész könnyedén tört előre a második helyig, de utána viszont nem igazán tudta ledolgozni a 3 másodperces hátrányát. Szarka viszont nem is rontott, így szinte gond nélkül hozta be a második helyre az autóját, miközben az utolsó körben Patrik összeszedett egy majd 1 másodperces büntetést, így végül csak a harmadik helyen zárt Benjámin mögött. Az újoncok közül Kiss Péter és Hencsei Benjámin is nagyot autózott, és a leintésnél a 4. és 5. helyet szerezték meg.

A pontversenyt tekintve Blazsán Patrik és Szarka Zsolt is 110 ponttal vezetik a bajnokságot jelenleg.

A hat versenyhétvége alatt 12 futamot rendeznek a második szezonban, és ezek mindegyikén pontokat gyűjthetnek a versenyzők. A végén a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a bajnok.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek. Ezen héten már zajlik a következő futamra a selejtező, így ha tehetitek ne maradjatok le róla és jelentkezzetek. A futamot szombat este élőben követhetitek az esport2tv Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!