Overwatch 2: Drasztikus változás érkezik a PvP játékmódba

Overwatch 2: Drasztikus változás érkezik a PvP játékmódba

Élő streamben leplezte le a Blizzard az Overwatch 2 egyik legnagyobb újítását.

Sokáig nem lehetett érdemi információt kifacsarni a Blizzard fejlesztőiből az Overwatch 2 kapcsán, azonban a tegnapi nap rengeteg részlet kiderült a várva várt folytatásról. A PvP küzdelmekben kettővel kevesebb játékosra kell csak figyelni, ugyanis a 6v6-ot leváltja az 5v5. A drasztikus változtatásnak a tank mainek nem örülhetnek, ugyanis az új rendszerben 2 DPS és 2 support mellett egyetlen tankkal számolnak a fejlesztők.

Még mielőtt a játékosok fáklyákkal és vasvillákkal mennének tüntetni a Blizzard főhadiszállása elé, Aaron Keller játékigazgató megpróbálta lecsillapítani a közösséget.

"Úgy érezzük, hogy ez egy újabb lépés abba az irányba, ahogyan az Overwatchot szerintünk játszani kéne. Gondoljatok bele, mennyi dolog történik egyszerre egy Overwatch pályán. Elképesztően gyorsan zajlanak az események. Mindig arra törekedtünk, hogy a harcok érthetőek és átláthatóak legyenek, azonban hiába fektettünk ebbe rengeteg energiát, nehéz volt követni, hogy a másik 11 játékos mit csinál a csatamezőn. Kettő játékos kivételével leegyszerűsödnek a dolgok, a játékosok könnyebben megérthetik a körülöttük zajló akciókat, így jobb döntések meghozatalára lehetnek képesek." - mondta Keller a változtatásról.

A csapatlétszám csökkentése mellett két karakter fő sebzésforrását is megváltoztatják. Winston Tesla ágyúja, valamint Mei endotermikus sugárvetője alapos fejlesztésen esett át, ami nem nyerte el azonnal a játékosok tetszését.

Főleg Mei kapta az együttérző kommenteket, miután "kicsinálták a karaktert" ezzel a módosítással. Nem csak ez a két hős számíthat átalakításokra, a fejlesztők gőzerővel dolgoznak azon, hogy a tankok agresszívebben vehessenek részt a harcokban. Zarya például dupla töltetet kap a bubira, amelyet magán és a társakan használhat. A változás szele megérkezett, a kérdés már csak az, hogy mikor dobják piacra az Overwatch 2-t. Aaron Keller áprilisban elejtett szavai alapján valamikor 2022 második felében érdemes majd kivenni a szabadságot, ha szeretnétek az első napokban azonnal mesterévé vállni a játéknak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te várod már az Overwatch 2-t?