Először nyerte meg mindkét futamot az egyik éllovas és így 10 pontra elhúzott

Először nyerte meg mindkét futamot az egyik éllovas és így 10 pontra elhúzott

A K&H MNEB SIM Liga GT Sport Bajnokság harmadik versenyhétvégéjén a nagy csaták most rövidebb ideig tartottak, és végül simább lett mindkét futam, így minimális előnyre tett szert az éllovas.

Féltávhoz érkezett a K&H MNEB Sim Liga GTSport bajnokság, és először a szezonban nincs pontegyenlőség a két éllovas között. A brazil pályára Blazsán Patrik és Szarka Zsolt is 110 ponttal érkezett, így a lehető legkiélezettebb volt a helyzet kettejük között.

Az első versenyen Szarka indult az élről és nagyon jól kapta el a rajtot, ezáltal sikerült elől maradni, mögötte Blazsán Patrik és Báder Benjámin startolt jól. A negyedik körig egészen jól tartotta magát az élen Szarka, viszont egyre komolyabb támadásokat kellett visszaverni, amikor a középső szektorban Patrik egy váratlan húzással a hetes kanyarban betette az autót riválisa mellé, össze is értek, és egy kicsit odébb tessékelte, amire Szarka a kerékvetőn megcsúszott és visszaesett a 6. helyre. Ezt követően Patrik gond nélkül behúzta a versenyt, miközben ellenlábasa megkezdte a felzárkózást, és végül csak a harmadik helyet szerezte meg Zsolt. Ez idő alatt Megyeri Örs nagyot csatázott Hencsei Benjáminnal a negyedik helyért, de amilyen határozottan és magabiztosan védekezett sikerült megtartania a pozícióját.

A fordított rajtrács esetében a top 3 versenyző bár nem rajtolt kiválóan, de nehány kör elteltével már az eredeti felállás volt látható. Szarka ugyan vezetett, mögött Patrik és Báder autózott. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az első körökben Hodruszki Kolos vezetett, és őt azért nem volt olyan könnyű megelőzniük, de tartani ő sem bírta a triót. A 4. körtől aztán kialakult egy kisebb vonat elől és ez egészen a 10. körig nem változott. Akkor a célegyenes végén az ebben a szezonban elképesztő módon védekező Szarka viszont simán elengedte Blazsánt, aki így újabb futamot nyert, és összetettben elhúzott 10 ponttal az őt üldöző Zsolttól.

A pontversenyt tekintve Blazsán Patrik 170 pontta vezeti a bajnokságot jelenleg, mögötte 160-nat szerzett eddig Szarka Zsolt, míg a virtuális dobogó harmadik helyét Báder Benjámin foglalja el 150 ponttal. A hat versenyhétvége alatt 12 futamot rendeznek a második szezonban, és ezek mindegyikén pontokat gyűjthetnek a versenyzők. A végén a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a bajnok.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek. Ezen héten már zajlik a következő futamra a selejtező, így ha tehetitek ne maradjatok le róla és jelentkezzetek. A negyedik versenyhétvégét szombat este 18:30-tól élőben követhetitek az esport2tv Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!