Hasznos kiegészítő vagy túlértékelt játékszer? - Így változtatja meg az életed a gamer szék

Hasznos kiegészítő vagy túlértékelt játékszer? - Így változtatja meg az életed a gamer szék

Nem véletlen került a "gamer" kifejezés a szék szó elé, ezeket az ülőalkalmasságokat speciálisan a videójátékosoknak tervezték.

Miért az óriási hájp a gamer székek körül? Mivel tud többet egy gaming szék, mint egy hagyományos forgószék? Csupán vizuális tuningon átesett irodai szék vagy minden gamer álma? Okkal merülnek fel ezek a kérdések abban, aki gamer szék vásárlásán töri a fejét. Mivel egy jó minőségű - akár gaming, akár irodai - gurulós szék megvásárlása nem kis beruházás, érdemes meggyőződni róla, hogy valóban ez az, amire szükséged van. 

Spoiler alert: a gamer székek tényleg jobbak egy hagyományos irodai széknél. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy mivel kifejezetten arra lett kifejlesztve, hogy hosszú órákon át kényelmes maradjon, egy gamer szék sokkal hatékonyabban támogatja az egész testet, ezzel gondoskodva a helyes testtartás megőrzéséről. Modern világunkban az emberek többsége napjai nagy részét ülő helyzetben tölti, így ez az érv nem csak a gamerek számára lehet meggyőző. Egy normál irodai székben ülve a gerincoszlop folyamatosan dolgozik, hiszen az egész felsőtestet, a karokat és a fejet is tartania kell a gravitációval szemben. Ahogy a hát kezd belefáradni a folyamatos munkába, úgy görnyed a test egyre előre, ami egyenes út a hanyag tartás kialakulásához, ami számos további kellemetlenséget vonz maga után.

A gamer székek erre a problémára tökéletes megoldást kínálnak. Ahelyett, hogy kitennénk a gerincünket ennek a folyamatos terhelésnek, hagyjuk, hogy a szék végezze el helyettünk a feladatot. A titok a szék ergonomikus kialakításában rejlik: az ívelt háttámla, a derék- és nyakpárnák, valamint a kényelmes és állítható kartámasz segítségével folyamatosan fenntartható a kényelmes testhelyzet. Azoknak, akik folyamatosan ülnek, ez a szék valóban megváltoztathatja az életüket. 

Ez az állítás szó szerint igaz, mert azok számára, akik valamilyen tartás problémával küzdenek, az első alkalom, amikor beleülnek egy gamer székbe, ugyanolyan felszabadulást hozhat, mintha életük első jóga óráján vettek volna részt.

Akár a gaming, akár egy szimpla irodai munka köt minket egész napra a számítógéphez, a gamer szék mindenképpen hasznos kiegészítő. A rossz testtartás számos komoly probléma forrása, ezért erre odafigyelni mindennél fontosabb. Online áruházból megrendelhető számos változat, amikből kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabbat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.