K&H MN3B SL GTS: A fordított rajtrácsos futam a szezon legjobb küzdelmét hozta

K&H MN3B SL GTS: A fordított rajtrácsos futam a szezon legjobb küzdelmét hozta

Szarka Zsolt élete legjobb védekezését mutatta be, amivel Blazsán Patrik sem tudott most mit kezdeni.

A Kygoto Driving Park - Yamagiwa II pályája a második futamon a szezon és talán az év eddigi legjobb versenyét hozta. De kezdjük az elején, mivel az első futamon Blazsán rajtolhatott az élről, de Szarkának sikerült őt megelőznie az első kanyarban, de most nem sikerült huzamosabb ideig maga mögött tartania. A második körben Patrik húzott egy merészet és megelőzte riválisát, majd elkezdte a saját tempójában kiautózni az egyre nagyobb előnyét. Mögötte viszont Szarkát folyamatosan támadta Báder Benjámin, és először a szezon során szinte vérremenő csatát vívtak egymással. Az utolsó körben viszont megtérült az addigi munka, a második szektorban sikerült megelőznie ellenfelét, és behozta autóját a második helyre.

A fordított rajtrácsos verseny pedig a sorozat legdurvább csatározását hozta. Az élről Zoboki és Hodruszki indult, de gyorsan kiderült, hogy a nagy trió az élre fogja verekedni magát. Szarka az első körben át is vette a vezetést, és mögé elég hamar megérkezett Báder és Megyeri is. Mögéjük nem meglepetésre Blazsán érkezett meg a harmadik körben, és előbb Megyeri Örssel kellett megküzdenie, aki egy ideig állta a sarat, de végül nem tudta feltartóztatni a bajnokesélyest. Báder Benjámint aztán könnyedén utasította maga mögé. A legnagyobb feladat azonban még előtte állt, Szarka ugyanis élete legjobb védekezését mutatta be. Az utolsó négy kör pedig ennek a négyesnek a vonatozásáról és óriási küzdelméről szólt. Szarka annyira jól zárta le az íveket minden kanyarnál és Blazsán minden egyes előzési kísérletét meghiúsította, a mögöttük köröző duó pedig több ízben lehetőséget kapott az előre lépésre. Egy pontban Megyeri megelőzte Bádert, így majdnem felállhatott először a dobogóra, de Benjámin megemberelte magát és visszaelőzte. Blazsán pedig hiába igyekezett minden erejéből átverekedni magát Szarkán, ezen a versenyen ő tökéletesen helytállt, így elsőként intette le a kockás zászló.

A tabellát tekintve Blazsán Patrik továbbra is 10 ponttal vezet Szarka Zsolt előtt a bajnokságban.

A hat versenyhétvége alatt 12 futamot rendeznek a második szezonban, és ezek mindegyikén pontokat gyűjthetnek a versenyzők. A végén a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a bajnok.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek. Ezen héten már zajlik a következő futamra a selejtező, így ha tehetitek ne maradjatok le róla és jelentkezzetek. A következő futamot június 6-án, szombaton este élőben követhetitek az esport2tv Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!