K&H MN3B SL GTS:  Amikor Szarka védekezése még Blazsánnak sem ízlik

K&H MN3B SL GTS: Amikor Szarka védekezése még Blazsánnak sem ízlik

A K&H MNEB Sim Liga GTSport bajnokság utolsó előtti versenyhétvégéje ugyan hozott kiélezett küzdelmeket, de a parázs helyzetek végül most elmaradtak.

Ez a hétvége sem szólhatott másról, mint Blazsán Patrik és Szarka Zsolt rivalizálásáról, de most ők sem feszültek annyira egymásnak. Az első futamon, melyet a japán Autopolis International Racing Course pályán rendeztek, a rajtot követően eljött az élen álló duó, illetve a szokásokhoz híven Báder Benjámin tudta még tartani némileg az ő tempójukat. Az első helyért folyó csatában Szarka egészen a 6. körig tudta tartani riválisát, Blazsánt, aki a célegyenest követő hosszabb egyenes végén a négyes kanyarnál végül megelőzte őt. Aztán pedig szépen felépítette az előnyét és zavartalanul fejezte be a futamon az első helyen. A mezőny végén pedig a három újonc, Tuska, Petrovics és Fehér csatázott hosszú körökön keresztül egymással, míg a végén Tuska Balázs nem hogy a 10., de egyenesen a 8. helyre kormányozta be autóját első futamán.

A fordított versenyen tehát ő indulhatott az első helyen, de a nagy nyomás és az izgalom révén sokáig nem tudott ott maradni, sőt, elég hamar az első nyolcból is kiszorították. Az élre természetesen Szarka tudott feljönni az Audijával, mögötte pedig a szokásos Blazsán és Báder duó Porschézott körökön keresztül. Bár egy ideig a nagyszerűen versenyző Dankó és Bartha vezette a mezőnyt, de pár kör leforgása alatt ez megváltozott, mondjuk utóbbi versenyző aztán sok borsot tört Megyeri orra alá, akinek végül nem is sikerült megelőznie, sőt egy kisebb hiba vissza esett az ötödikről a hatodik helyre. Az élen ezalatt Szarka nagyszerűen tartotta a 6-7 tizedes előnyét Blazsánnal szemben, így a pontverseny éllovasának egészen a 10. körig kellett várnia, hogy rá tudjon tapadni nemezisére és előzésbe kezdhessen. Szarka viszont most újfent elővarázsolta parádés védekezői képességét, és bár mindent megpróbált Patrik nem tudta átrágni magát ellenfelén, ráadásul még rá nem jellemző módon apróbb hibákat is védett egyes kanyarokban, ezáltal Szarka maga mögött tudta tartani hazánk egyik legjobb e-pilótáját és megnyerte a futamot. Így tehát nem változott semmi, és a 10 pontos különbség maradt a két játékos között, a bajnoki címről pedig így vasárnap Spa-Franchochamps dönt.

A tabellát tekintve Blazsán Patrik továbbra is 280 pontot gyűjtve vezet Szarka Zsolt - 270 pont - előtt a bajnokságban. A hat versenyhétvége alatt 12 futamot rendeznek a második szezonban, és ezek mindegyikén pontokat gyűjthetnek a versenyzők. A végén a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a bajnok.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el, ahol a jövőbeli prekvalifikációs időket élőben követhetitek. Ezen héten már zajlik a következő futamra a selejtező, így ha tehetitek ne maradjatok le róla és jelentkezzetek. A szezonzáró futamot június 12-én, szombaton este élőben követhetitek az esport3tv Twitch csatornáján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!