"Kicsit bealudtam a döntőben, de sikerült felpörögnöm szerencsére és..." - Gogetinho interjú

Bár több győzelmet is aratott, de tavaly nem sikerült neki az aranyérem, de idén is nekifutott a sorozatnak, és rögtön az első versenye jól sikerült.

Gogetinho neve valószínűleg ismerős lehet a hazai FIFA játékosok körében, aki most tovább öregbíti hírnevét, hiszen megnyerte a HUNESZ FIFA Masters 2021-es idényében a második - májusi - havi döntőjét. Nem a megszokott konzolon méretette meg magát, és ennek az okáról meg is kérdeztük őt, aki szívesen meg is válaszolta azt. Nem ismeretlen számára ez a sorozat egyébként, tavaly is ott volt az idény végén megtartott finálé legjobb 16 játékosa között, de akkor GrislyJam22 ellen a legjobb 8 között vereséget szenvedett. Nem véletlenül tartja most is őt az egyik legnagyobb ellenfelének. Emellett ebben a sorozatban 3 szezonbeli versenyt is meg tudott nyerni, és ezt a jó szokását az új játékban is megtartotta. Nem volt azonban egyszerű dolga a májusi döntőben, mert ellenfele TheBoy kemény diónak bizonyult, és miután oda-vissza megverték egymást, végül egyetlen találat döntött a csatájukban Gogetinho javára. Mint kiderült idén is aktív volt a tapasztalt e-sportoló, és most a győzelme alkalmából kicsit kikérdeztük milyen volt neki az elmúlt időszak, miért indult el ez a versenyen, illetve, hogy mik a tervei a FIFA 22-vel:

1. Rég nem láttunk versenyezni, de most elég jól sikerült újra szerepelni a legjobbak között. Mi vett rá, hogy elindulj a HUNESZ FIFA Mastersen?

"Versenyeztem egész évben kisebb nagyobb sikerrel, elindultam Global Series összes versenyén igaz egyiken sem sikerült kimagaslót nyújtani. Mint ahogy több streamemben is mondtam nagyon tetszett HUNESZ versenyek tavalyi felépítése és az egész rendszer, ezért úgy gondoltam megpróbálom idén is."

2. Miért váltottál konzolt? Hiszen eddig Xboxon toltad leginkább.

"Nem volt szándékos a konzolváltás és ugyanúgy játszom mindkét konzolon, csak előbb volt a selejtező PS4-re és oda sikerült bejutnom ezért játszottam ebben a hónapban ott."

3. Milyen volt a döntő számodra? Az első meccsen, mintha altattal volna, utána pedig szinte végig uraltad a meccset. Bár az aranygólért folyó csata azért necces volt, de összejött a tökéletes kontra.

"Sokat kellett várnom az alsóágra és ilyenkor kicsit mindig bealszok. Ezt lehetett látni is körülbelül 60 percen keresztül, utána szerencsére sikerült felpörögnöm és visszajönni a meccsbe. Az aranygólnál éreztem hogy az ellenfelem mindenképp szeretett volna gólt szerezni az első támadásából, hogy ne legyen esélyem nekem gólt rúgni, ezért próbált nagyon türelmesen körbe passzolgatni és csak a biztosat megjátszani, így elég sokáig tartott megszereznem a labdát, de amikor meglett szerencsére sikerült is végig vinnem az akciót."

4. Ki lehet a legnagyobb ellenfeled a sorozatban szerinted? Milyennek tartod a mezőnyt?

"Az elmúlt pár évben a 2018-as V4 Future Sports Festival óta szerintem elég sokat erősödött a magyar mezőny, emiatt úgy érzem nem lesz egyszerű dolgom. PS4-es mezőnyben elsősorban Majorosi Kriszt és GrislyJam-et tartom legnehezebb ellenfeleknek, még Jordán Benit sorolnám ide, de ő nem tudom elindul-e majd a versenyeken."

5. Milyen terveid vannak a FIFA21-es szezon hátralévő részére, és hogy állsz a közelgő FIFA22-es szériához?

"Fifa 21-re már nem sok tervem van. Elindulok minden versenyen, amit érdekesnek tartok és mellette próbálom felépíteni a twitch csatornámat. Fifa 22-nek pedig újra teljes gőzzel megyek neki, habár EA-ből kiindulva nem sok jóra számítok."

És ne felejtsétek el, hogy folyamatosan pörögnek a kvalifikációk, így már most érdemes jelentkezni a júniusi selejtezőkre, melyre itt tudtok nevezni mindkét konzolon! Ha pedig még nem tetted meg, akkor mindenképp:

KÉRJ VERSENYENGEDÉLYT, EZ AZ ELSŐ LÉPÉSE A NEVEZÉSI FOLYAMATNAK!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!