"A legfontosabb pillanatokban érzem azt, hogy..." - Sero interjú

Úgy tűnik, hogy a FIFA 21 versenyeken kifejezetten azt élvezi, hogy nyomás alatt játszik, és elmondta, hogy ez mit ad számára.

Talán sokan nem emlékeznek, de Sero volt az, aki végül 2020-ban történelmet írt hazánkban azzal, hogy az első nagy versenyét, a Megyék Csatáját sikerült megnyernie, méghozzá a legfiatalabb indulóként. Ellenfele nem más volt, mint Gabinho, aki az első mérkőzésen még magabiztosan nyert, aztán már egy hosszabbításos, aranygólos diadallal kapaszkodott vissza Sero, végül egy látványos és nagy arányú győzelemmel az első helyet is megszerezte. A harmadik gólja pedig a torna egyik legpimaszabb, egyben legszebb és legzseniálisabb találata volt. A fiatal zseni azóta igyekezett folyamatosan játszani, elindulni mindenfajta versenyen, és nem titkolt célja, hogy a lehető legjobb eredmény miatt száll mindig csatába, és ez most sincs másként. Elég jól sikerült neki a második hónap, ugyanis elképesztő küzdelmeket követően az alsó-ágról verekedte magát vissza, ahol a DVSC e-sportolójával szemben is jobbnak bizonyult végül. Emellett ne felejtsétek el, hogy már lehet jelentkezni a júniusi nyílt selejtezőkre, ahol a legjobb nyolcig jutó játékos biztosan ponttal gazdagodik, de hogy ez mire is jó? A júniusi versenyekre egyébként itt tudtok nevezni mindkét konzolon! 

A HUNESZ FIFA MASTERS LEBONYOLÍTÁSA

Minden hónapban, áprilistól egészen augusztusig rendeznek nyílt selejtezőket. Mindkét platformon a selejtezők legjobb négy játékosa továbbjut a havi döntőkbe. Összesen nyolc játékos mérkőzik meg egymással ezekben a havi döntőkben, melyekből összesen négyet rendeznek meg a 2021-es évad során. A havi döntőkben a legjobb hat játékos Masters Pontokkal gazdagodik. A júliusi döntő után az addig megszerzett Masters Pontokat összesítik, a hat legtöbbet összegyűjtő játékos bejut a rájátszásba. A playoffba még két hely marad kiadó, amelyekről az augusztus eleji Wildcard selejtezők döntenek.

És hogy miként készült fel Sero, illetve ki volt számára a legerősebb ellenfél? Az alábbi interjúból többek között ezek is kiderülnek:

1. Rég nem láttunk versenyezni, de most elég jól sikerült újra szerepelni a legjobbak között. Mi vett rá, hogy elindulj a HUNESZ FIFA Mastersen?

"A kiélezett helyzeteket kimondottan kedvelem. A legfontosabb pillanatokban érzem azt, hogy tudok még egy kis extrát belevinni a játékomba."

2. Miért váltottál konzolt? Hiszen eddig Xboxon toltad leginkább.

"Vadicskaoliver ellen volt nehezebb dolgom, nem véletlenül került be ő a döntőbe. Játékstílúsban és tempóban is nagyobb iramot diktált, nehezebb volt leolvasni a kapu előtti játékát."

3. Milyen volt a döntő számodra? Az első meccsen, mintha altattal volna, utána pedig szinte végig uraltad a meccset. Bár az aranygólért folyó csata azért necces volt, de összejött a tökéletes kontra.

"A játékomon nem igazán változtattam, maximum próbáltam jobban rámenni a labdatartásra és ezekből gyors támadást építeni."

4. Ki lehet a legnagyobb ellenfeled a sorozatban szerinted? Milyennek tartod a mezőnyt?

"Az összes selejtezőn szeretnék résztvenni és rendre ott lenni a top 3-ban. Hátradőlni nem szeretnék egy percig sem, de szerintem már 50 pont biztosan elég lenne a top 6-hoz."

5. Milyen terveid vannak a FIFA21-es szezon hátralévő részére, és hogy állsz a közelgő FIFA22-es szériához?

"Fifa21-ben jelenleg két nagyobb verseny zajlik, ezekben szereték minél jobb eredményeket elérni. Fifa22-őt már kíváncsian várom. Biztosra veszem, hogy új játékstílúst kell majd megtanulnunk. A célok ugyanúgy meglesznek ott is."

És ne felejtsétek el, hogy folyamatosan pörögnek a kvalifikációk, így már most érdemes jelentkezni a júniusi selejtezőkre, melyre itt tudtok nevezni mindkét konzolon! Ha pedig még nem tetted meg, akkor mindenképp:

KÉRJ VERSENYENGEDÉLYT, EZ AZ ELSŐ LÉPÉSE A NEVEZÉSI FOLYAMATNAK!

Gyűjtsd a Masters pontokat, és legyél Te is augusztusban a 6 legjobb játékos között, akik majd megmérkőzhetnek a konzolonkénti félmillió Forintos összdíjazásért.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!