K&H MN3B SL GTS: Az első verseny utolsó körében dőlt el igazából a bajnoki cím

A K&H MNEB Sim Liga GTSport bajnokságban az utolsó versenyhétvégére maradt a döntés, és bár voltak parázs jelenetek, végül már az első futam eldöntötte a bajnoki címet.

Spa-Franchoshamps egy legendás pálya, talán nem véletlen, hogy a K&H MNEB Sim Liga GTSport Bajnokság is itt fejeződött be, és az ide érkező esélyesek között mindössze csak 10 pont különbség volt 5 hét után. Az első versenyre a pole pozíciót Blazsán Patrik szerezte meg ugyan, de a mellőle rajtoló Szarka már az első kanyarban elé került. Ez a pálya azonban a célegyenes végi visszafordító utáni egyenes miatt nem könnyen uralható az első helyen. És ez igazából így is történt, hiszen 1-2 körök múlva folyamatosan előzgette egymást Patrik és Zsolt. Miközben a nagy csata zajlott a kilenc körös verseny végére Báder Benjámin is felzárkózott, sőt, az utolsó kör második szektorában betette az autóját Szarka mellé, és néhány kör múlva már sikerült elé is kerülnie, és utána az aranyért hajtó Audisnak már nem maradt ereje, hogy visszavegye a helyét, így gyakorlatilag matematikailag maradt már csak esélye, hiszen 16 pontra nőtt a különbség a két éllovas között.

Aztán jött a fordított rajtrács, ahol az eddigiektől eltérően nem sikerült igazán nagyot rajtolnia Szarkának, így beragadt a forgalomba, és Blazsán is elé került már a második körben. Miközben az élen a nap újonca haladt Borbély Renátó személyében. Ráadásul ő igyekezett élni is a lehetőséggel, hiszen egészen a hatodig körig meg tudta őrizni pozícióját, aztán viszont a szép lassan felzárkozó élmenő trió utolérte és sikeresen meg is előzte. Báder Benjámin vette át a vezetést, ezalatt Blazsán és Szarka egymással csatározgatott, de utóbbinak nem sok babér termett, igazán támadó pozícióba nem tudott kerülni. Aztán az utolsó körben Blazsán talált még erőt az autójában és magában, és az Eau Rouge végén Benjámint is maga mögé utasította, ezzel kettős győzelemmel zárta a bajnokságot és megvédte tavaly szerzett címét is. A pontversenyben Szarka Zsolt lett a második 22 ponttal lemaradva, a harmadik még pénznyereményben részesülő versenyző pedig Báder Benjámin lett.

A további eredményekért a Race Online Hungary által fejlesztett GTS-Rank weboldalra látogassatok el!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.