Bajnokot avattak a K&H MN3B-HO harmadik szezonjában

A címvédő csapat egy olyan formát mutatott a Négyes Döntőn, amelyre egyik rivális sem találta meg az ellenszert.

2021. június 12-én került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 3. szezonjának Négyes Döntője. A csoportkört és a rájátszást követően a Budapest Five, a Future Gaming, az MTK Budapest és a Necrotic Esport maradt már csak talpon, közülük kerülhetett ki a szezon bajnokcsapata.

Győztes ági elődöntő

Budapest Five vs. Future Gaming 4-0

Esélyeshez méltón kezdett a Budapest Five az első meccsen, a Future Gaming azonban igen szívós védekezéssel állt fel. Egy hiba után mégis gólt kaptak, amelyet követően nagy energiát mozgósítottak az egyenlítésért. Ezt sikerült is elérniük fél perccel a vége előtt, a középkezdésből azonban szinte azonnal kapták a gólt. A második mérkőzésen jobban kinyílt a gólcsap, ráadásul a Bp5 oldalán, másfél perc játék után már 3-0-ra vezettek, a győzelmük pedig nem forgott veszélyben. A harmadik találkozón hasonló játékot láthattunk, mint a másodikon, annyi különbséggel, hogy a Future Gaming nem tudott itt már betalálni. A negyedik összecsapáson is a Bp5 szerzett vezetést és talán túlságosan beleélték magukat a továbbjutásba, ugyanis a Future Gaming erre háromszor tudott felelni. A címvédő csapat azonban tudott váltani, és még a rendes játékidőben megfordították az állást, így ők jutottak tovább 4-0 arányban.

Necrotic Esport vs. MTK Budapest 0-4

A csoportkörben lejátszott párharcukat követően nagy érdeklődés övezte a párharcot, és ennek megfelelően kezdett is mindkét csapat. A Necrotic bár vezetést szerzett a meccs elején, a folytatásban megfordította az állást az MTK. A második meccs rendkívül gyors gólváltással kezdődött, a hátralévő időben viszont három találatot is szerzett az MTK Budapest, a Necrotic védekezése nem mindig volt a topon, így el is vesztette a csapat a meccset. A harmadik találkozón jobban koncentrált már az A csoport győztese, és bár jóval szorosabb meccset tudott játszani, gólokban ismét nem tudott többet szerezni, mint ellenfele. 0-3-as hátrányának tudatában talán kicsit veszített lelkességéből a csapat, az MTK gyorsan három találatot szerzett az elején, így pedig csak szaladni tudott az eredmény után a Necrotic. Nem is sikerült egyenlíteni sem, ezáltal az MTK rendkívül magabiztosan készülhetett a Budapest Five elleni felső ági döntőre.

Vesztes ági elődöntő

Future Gaming vs. Necrotic Esport 4-3

Bár az elején úgy tűnt, hogy gyorsan össze tudta szedni magát a Necrotic az MTK elleni vereséget követően, a Future mégis tudott váltani a játék tempóját illetően, és megnyerték az első meccset. A következő kettőn viszont a Necrotic diadalmaskodott, így már 2-1-re vezettek a szettben. A Future Gaming ezt követően technikai okok miatt cserét hajtott végre a csapaton, ez pedig atekintetben is jó döntésnek bizonyult, mert 1-2-ről gyorsan megfordították a szettet 3-2-re. A Necroticnak kulcsfontosságú volt a 6. meccs, ezt pedig rendkívül magabiztosan tudták megnyerni, így érkezett a Game 7. A döntő ütközetben kétszer is vezetett a Necrotic 1-0-ra és 2-1-re, a védelem hibáit azonban nem bírták el, az utolsó percben már gólhátrányban kellett támadniuk, és mindent feltettek egy lapra, elmaradt az egyenlítés. A Necrotic Esport zárt a Négyes Döntő 4. helyén, a Future Gaming tündérmeséje pedig folytatódott tovább, ezzel a győzelemmel a dobogós helyezés biztossá vált számukra.

Győztes ági döntő

Budapest Five vs. MTK Budapest 4-0

A szezon eleje óta legjobban várt összecsapás jött végül össze a győztes ági döntőben, és az első egy-egy lőtt góllal is jól jelezték a csapatok, mit várhatunk tőlük. A folytatásban is magas iramot diktáltak a csapatok, a Budapest Five védelme ellenben ihletett formában vizsgázott le többször is, nem úgy az MTK-é, több ízben sem tudták hárítani a Bp5 próbálkozásait. A második találkozó is gyors gólváltással kezdődött, a döntetlen állás azonban a hajráig megmaradt, ekkor viszont úgy tűnt, hogy CokeHUN 0:18-nál szerzett gólja lesz a döntő, mindössze 2 másodperccel a vége előtt érkezett az egyenlítés, így valóban mehettünk hosszabbításra. A ráadás nem hozott hosszú játékot, a Budapest Five rövid idő után betalált, így már 2-0-ra vezettek. A harmadik találkozón már jobban játszott az MTK, a gólhelyzetek kihasználása azonban nem volt az igazi, sok támadási lehetőségükből egyszer sem tudtak betalálni, darabszámra nézve kevéssel több helyzetből kétszer is gólnak örülhetett a Budapest Five, így már 3-0-ra vezettek. A negyedik meccs így már rákényszerítette az MTK-t, hogy kockáztasson, de ez nem sikerült, a Bp5 ismét nyert, igaz hosszabbításban, így egy győzelemre kerültek a bajnoki címhez, és az MTK Budapest lett a Future Gaming ellenfele az alsó ági döntőben.

Vesztes ági döntő

MTK Budapest vs. Future Gaming 4-0

Egy kicsit úgy tűnt, mintha az MTK az iménti veresége miatt felgyülemlett feszültségét a Future Gamingen szeretné levezetni, ugyanis rendkívül magabiztosan, 9-0-ra nyerték meg az első meccset. A folytatásban a második meccsen azonban fellendült a Future Gaming találata, és bár a játékidő nagy részében ugyanúgy hátrányban kellett játszaniuk, sokkal nagyobb veszélyt jelentett a játékuk az MTK kapujára, mint az előzőn. A harmadik mérkőzés volt a legszorosabb, döntetlen volt az állás a játékidő végéhez közeledve, azonban richmond 6 másodperccel a vége előtt eldöntötte a meccset. 3-0-s előnye tudatában végképp megnyugodott az MTK, sokkal felszabadultabban játszhattak és egy újabb győzelemmel végül ők lettek a Budapest Five ellenfele a Grand Finalben, a Future Gaming pedig olykor a maximumnál is többet kihozva saját magából bronzérmesként zárta a szezont.

Grand Final

Budapest Five vs. MTK Budapest 4-1

Megtartotta lendületét az MTK a Future Gaming elleni párharcról, amely az első mérkőzésen (kis túlzással élve) leiskolázta a Budapest Five-ot, és megnyerték az első meccset. A másodikon is ők szerezték meg a vezetést, a meccs derekán viszont két apróbb védelmi hibát is büntetett a Budapest Five és bár szinte 2 percen át 1 gólos volt az előnye a címvédőnek, az állás nem változott. Ez a győzelem viszont mintha meg tudta volna adni azt a lendületet a csapatnak, ami a győzelemhez szükséges, a további mérkőzéseken megvolt a csapatban az a plusz, ami a győzelmekhez szükséges, erre pedig nehezen találta az ellenszert az MTK. A harmadik meccset 4-1-re, a negyediket 5-1-re nyerte meg a Bp5, és az ötödik, döntő meccsen is 2-0-ra vezettek, az MTK azonban szépíteni tudott és brutális lendülettel támadott az egyenlítő gólért, ezt azonban nem sikerült megszerezniük. A Budapest Five lett végül a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 3. szezonjának bajnokcsapata, ráadásul mindezt veretlenül sikerült elérniük, a Négyes Döntőn pedig csak egyetlen 5 perces meccsen szenvedtek vereséget, így kétségtelen, hogy megérdemelt a végső győzelmük.

„Számítottunk rá, hogy az MTK a Grand Finalben jobb lesz, mint a győztes ági döntőben, de a[z első meccsen elszenvedett] vereség után, a második meccsen összeszedtük magunkat, átbeszéltük hogy mit csináljunk jobban, mik voltak a hibáink, tudtunk változtatni. Azért is tudtunk talán ilyen nagy fölénnyel nyerni, mert kitaláltunk nemrég egy új játékstílust, és ezt erőltetjük majd az olimpiai selejtezőn is.” – értékelt röviden a csapat játékosa, meshinn, közvetlenül a Grand Final után.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 3. szezonjának teljes végeredménye (a Négyes Döntő résztvevőinél a játékosok névsora is):

  • Bajnok: Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy)
  • Ezüstérmes: MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.)
  • Bronzérmes: Future Gaming (m1lan, Mstr., Peny, SusziX)
  • 4. helyezett: Necrotic Esport (Bency, maixY, NrB, trolley)
  • 5. helyezett: SPÁRTAIAK
  • 6. helyezett: Team Plague
  • 7-8. helyezettek:
    • KmK Esport
    • Thinking
  • 9-10. helyezettek: (a csoportok 5. helyezettjei)
    • LvL Up Esport
    • Illés Akadémia Spirit
  • 11. helyezett: (az osztályozó felső ágán bennmaradó csapat)
    • Scoopididup
  • 12. helyezett: (az osztályozó alsó ágán bennmaradó csapat)
    • DVTK Vikingek
  • 13. helyezett: Alcohol Damaged Penguin Squad
  • 14. helyezett: Afterglow Esport
  • 15. helyezett: Dark Sayren
  • Kizárva: Vad Cápák

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.