Egy rövid történet arról, hogyan mentettek meg a videójátékok egy házasságot

Ahogy a mesélő mondja, nagyon sokszor csak azt lehet hallani, hogy hogyan cincáltak szét a játékok egy kapcsolatot, arról már jóval kevesebbet, amikor ezek mentették meg.

Manapság a videójátékozás már jóval több annál, mint 20-30 évvel ezelőtt. 2021-re a videójátékok valódi közösségi élménnyé formálódtak mind ténylegesen a játékon belül, mind pedig azon kívül, ezzel kapcsolatos rendezvények formájában. Bár a Covid miatt az elmúlt 1-2 évben nem sok rendezvény valósult meg, a videójátékoknak kiemelten fontos kapcsolattartási szerepük volt a lezárások idején. Ezenfelül egyre több lehetőséget látnak meg a játékokban tanítási, fejlesztési célzattal is, röviden tehát egyre színesebb a paletta.

Nemrég egy Twitter felhasználó, @ohheycarolee mesélt arról a követőinek, hogy hogyan segítettek a videójátékok rendbe hozni a házasságát. 

A párjával nem javuló, sőt egyre inkább rosszabodó kommunikációs problémáik voltak, végül egy alkalommal CL-ből új módon kívánkozott ki a feszültség és azt mondta, hogy "Őszintén, ezt nem bírom tovább! Úgy érzem, hogy a leromlott a HP-m és elfogyott a manám." A párja visszakérdezett, majd a mondat megismétlése után azt mondta, hogy most egyértelműen megértette a lényeget. Ez után elindult a régóta várt javulás, innentől kezdve ahova csak lehetett olyan kifejezéseket használtak, amelyek a videójátékok ikonikus szavai; hit point, mana, potion, stb., és így sikerült áthidalniuk a kommunikációs szakadékot.

Tökéletes példa ez a történet arra, hogy a videójátékoknak mennyi jótékony hatása is tud lenni, ha megfelelően használják őket.

Neked származott már valamilyen kimondott előnyöd abból, hogy videójátékozol?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Amun)

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.