K&H MN3B: További négy csapat harcolta ki a VALORANT zárt selejtezőjén való részvételt

Ezzel a végéhez ért a nyílt kvalifikációs szakasz, megvan a 8 csapat, akik még talpon vannak a csoportkörbe való továbbjutásért vívott küzdelemben.

2021. június 26-án került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT bajnokságának második és egyben utolsó nyílt osztályozó kupája. Több javítási lehetősége tehát nem volt már a csapatoknak, hogy továbbjussanak a zárt osztályozó kupára, bár a vesztes ág még egy kisebb menedéket még biztosított az ötösöknek. Múlt héten fény derült az első négy továbbjutóra, hozzájuk csatlakozott további négy csapat.

1. továbbjutó: Illés Akadémia Spirit

Játékosok: wide, fumo cirno, UlTIMATe, shortmonkei, Tubalo

Kis túlzással élve „Szombathelyen dőlt el” az első továbbjutó férőhely, ugyanis az IAS az eSport Szombathellyel vívta meg az egyik felsőági döntőt. A Best of 3 szetten végül mind a három meccset kijátszották a csapatok, 2-1 arányban diadalmaskodott az Illés Spirit.

2. továbbjutó: Team Deira

Játékosok: sirhc, R1CS0, dmk, ouki, kyre

Vesztett játék nélkül harcolta ki szintén a felső ágon a kvalifikációt a Team Deira, minden mérkőzésüket 1-0-ra nyerték meg az utolsó körig, ahol a Mézes negróval szemben 2-0 arányban bizonyultak jobbnak, így nem lett végül kérdés, hogy ott a helyük a következő szakaszban.

3. továbbjutó: UEG assorted

Játékosok: tuba, Ry4, rNx, aerial, marzika

A csapat adott tökéletes példát arra, miben lehet egy csapat segítségére a vesztes ág, a legelső mérkőzésükön ugyanis vereséget szenvedtek a felső ágon, az alsón viszont ellentmondást nem tűrve masíroztak végig. Külön érdekesség, hogy az alsó ági döntőben azt az eSport Szombathelyet fektették két vállra 2-1 arányban, akiktől a felső ágon elszenvedték a vereségüket, így végül a visszavágás egy fontosabb mérkőzésen végül sikerült, így velük is találkozunk a folytatásban.

4. továbbjutó: Mézes negro

Játékosok: CASH, Đevil, Tokyo, Akincilar, cshidy

Bár a felső ágon még vereséget szenvedett a csapat a Team Deirától, az alsó ági döntőben nem mutattak irgalmat a 5mancore csapatával szemben, 2-0 arányban nyerték meg a Bo3-at. Ugyanezen csapattal ráadásul találkoztak korábban a győztes ágon is, ahol szintén a Mézes negro diadalmaskodott 1-0-ra. Így végül velük vált teljessé a zárt osztályozó kupa névsora.

A nyolc csapattal legközelebb július 4-én és 5-én találkozhatunk, ekkor kerül ugyanis megrendezésre a zárt osztályozó kupa, és ekkor derül ki, melyik két csapat vehet végül részt a K&H MN3B VALORANT küzdelmeiben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!