K&H MN3B-HO: A dobogó legmagasabb fokát célozta meg a Necrotic Esport

K&H MN3B-HO: A dobogó legmagasabb fokát célozta meg a Necrotic Esport

A csapat az eddigi ezüst- és bronzérme mellé már egy arannyal is szeretne gazdagodni.

2021. április 17-én kezdődött és május 23-án ért véget a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open harmadik szezonjának csoportköre. A csapatok két csoportban küzdöttek át ezen időszak alatt, ahonnan a csoportok első helyezett csapatai automatikusan, további két csapat pedig a rájátszáson át harcolhatták ki részvételüket a június 12-i Négyes Döntőn.

Az A csoportban kisebb meglepetésre, ám cseppet sem érdemtelenül a Necrotic Esport (Bency, maixY, NrB, trolley) zárt az első helyen. Tegnap a Budapest Five játékosaival készítettünk interjút, ezen sorozat második részében így a Necrotic kerül sorra.

Több szezon óta megvolt bennetek a motiváció, hogy odaérjetek a hazai legjobbak közé és akár bajnoki címmel zárjátok az aktuális szezont, ez a motiváció mennyiben játszott szerepet végül a csoportelsőség elérésben?

Bency: Teljes mértékben, a motiváció mindig megvan bennünk, nem adjuk fel, és próbálunk minél jobban játszani meccsről meccsre.

trolley: Sokat számított a motiváció, próbáltunk minél többet gyakorolni, hogy a lehető legjobb formankat hozzuk a versenyen.

A 3. fordulóban elszenvedtetek egy váratlan vereséget a Future Gaming ellen (amely csapat végül kiharcolta szintén a részvételét a Négyes Döntőn), volt bennetek ekkor bármi olyan érzés, hogy mégse lehet meg az elsőség?

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem voltunk csalódottak a vereség után, de nem adtuk fel és biztattuk magunkat, hogy még meglehet a csoportelsőség. Igaz, ezzel a vereséggel megnehezítettük a saját dolgunkat, de örülünk, hogy végül sikerült.

Minden mérkőzésen a NrB - Bency - Trolley triót láthattuk a mérkőzéseken, van rá esély, hogy a cserejátékos, maixY is debütáljon a csapat színeiben a szezonban?

Nem hisszük, mert ebben a felállásban tudjuk a legjobb játékunkat nyújtani.

Mik a céljaitok a K&H MNEB-HO aktuális szezonjában, milyen helyezéssel lennétek elégedettek a Négyes Döntőn?

Bency: Az első hely a cél, de a második hellyel is a meccsek alakulásától függően megelégednénk.

NrB: Mindenképp az első hely a kitűzött célunk, és ha már ez alatti helyezést érnénk el, nem lennénk megelégedve saját magunkkal.

Első összecsapásotok a rájátszás felső ágán továbbjutó MTK Budapest lesz, akikkel így rövid időn belül másodjára játszotok, viszont a csapat kezdője azóta kisebb változáson esett át. Hogyan várjátok ezt az összecsapást, mire számítotok?

Bency: Az MTK a veresége után sokkal jobban fog koncentrálni, mint a csoportkörös meccsen, szóval szerintünk nehezebb meccs lesz.

NrB: Biztosan nehezebb mérkőzés lesz. Ha azt a formánkat hozzuk, mint a csoportkörös találkozón, akkor még versenyben maradhatunk, de biztosra teszem, hogy jóval szorosabb mérkőzéseket fogunk játszani.

Melyik ellenféltől tartotok, ha van ilyen?

Bency: Nem tartunk senkitől, csak játszunk, ahogy mindig szoktunk.

NrB: Nincs nagyon olyan csapat, akitől külön tartanánk, mindegyik csapat nem keveset tett le az asztalra, hiszen kvalifikálták magukat a Négyes Döntőre, így mindegyikőjükre oda kell figyelnünk.

Hogyan látjátok a magyarországi e-sport, azonbelül a Rocket League helyzetét az elmúlt időszakban?

Egyre jobb szerintünk, a növekvő közösség és nyereményalap miatt egyre több, akár kisebb csapat is sokkal komolyabban veszi a játékot, így pedig még nagyobb a kihívás egy szezonban.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open Négyes Döntője 2021. június 12-én szombaton lesz, az első mérkőzés 13:00 órakor veszi kezdetét, a találkozókat a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján követheted élőben. A viadal vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra. A Négyes Döntő résztvevői:

  • Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy)

  • Future Gaming (m1lan, Mstr., Peny, SusziX)

  • MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.)

  • Necrotic Esport (Bency, maixY, NrB, trolley)

A Négyes Döntő párosításai alább találhatók, mint ahogy a csapatokról is megtekinthetsz egy rövidebb bemutatót:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!