Videón lehet megnézni hogyan játsszák az R6S társasjátékot

Videón lehet megnézni hogyan játsszák az R6S társasjátékot

A Mythic Rainbow Six: Siege társasjáték-adaptációja bonyolultabnak tűnik első ránézésre, mint a videójáték

Egy ideje már tudni lehet, hogy Rainbow Six Siege hivatalosan is társasjáték formában jelenik meg, és ezt a Mythic Games készíti el. Ugyanazok a csapat, akik a Super Fantasy Brawl-t és a hivatalos Darkest Dungeon társasjátékot is megálmodták és kiadták. A 6: Siege nevű társasjáték-adaptációt még februárban jelentették be, de nem olyan rég már az előrendeléseknek is eleget tudnak tenni. A standard kiadás 70 dollárnál kezdődik, de a jövőben öt bővítést is terveznek hozzá, a végső összeg pedig így akár 200 dollárra is rúghat.

A társasjáték célja egyébként a Siege taktikai FPS élményének létrehozása egy 1v1-es környezetben. Az alapverzió 20 operátort tartalmaz, méghozzá azokat, akikkel a videojáték 2015-ben útjára indult. Természetesen a bővítések révén sokkal több karakter is elérhető lesz majd. A Kickstarter kampány kizárólagos bónuszaként azonban Zerot is be lehet gyűjteni.

Elkészült egy videó, amiben kicsit részletesebben bemutatják a társasjáték működését, de meg kell valljuk, első megnézését követően nem lettünk sokkal okosabbak. Rengeten mindenre kell odafigyelni majd a játék során, és úgy tűnik, hogy egymás után, felváltva lépkedhetnek az operátoraikkal az ellenfelek, miközben igyekeznek elég információt szerezni, kilőni a másikat, eszközöket használni és így tovább. Még ajtóbarikádok is vannak, és talán még a bullet hole egy kezdetleges verziója is elérhető lesz a játékban, csak ki kell majd tapasztalni.

Csakúgy, mint a videojátékban, minden operátornak van armorja, egyedi eszköze vagy képessége, valamint néhány tartalék gránáttal is el van látva. Mivel a másik játékos operátorát alapból lehet látni a táblán, még nem jelenti azt, hogy nincs egy felkészülési szakasz, ahol egy karakter két változatát irányíthatod, viszont csak az egyik a valódi. Ha ezt nehéz volt követni, akkor várd ki a végét, ugyanis a társas megpróbálja imitálni például látószöget is: Ha egy játékosra rálőttek, és nem hiszi el, hogy annak irányítója valóban látta az ő karakterét az aktuális szögből, akkor kérni lehet a challenget.

Szóval ehhez hasonló mechanikákra lehet számítani, de egy biztos, nem fognak unatkozni azok, akik ezt a társast választják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!