Ez a három csapat jutott tovább a K&H Junior RL 3v3 kupa első selejtezőjén

Ez a három csapat jutott tovább a K&H Junior RL 3v3 kupa első selejtezőjén

Egyik csapat sem bízta végül a véletlenre, magabiztosan jutottak tovább.

2021. július 10-én került megrendezésre a K&H Junior 3v3 Cup II. első nyílt selejtezője. A nyolc csapatos, július 24.-i offline döntőre (amelyen az MTK Budapest és a Future Gaming meghívott csapatokként már biztosan ott lesz) 6 csapat kvalifikálhatja magát a nyílt selejtezőkről, mindegyikről 3-3.

A felső ágon már az első fordulókban érett több meglepetés, többek között például a K&H MN3B-HO 3. szezonjában kiesett Afterglow az ugyanitt magabiztosan szereplő LvL Up Esport ellen bizonyult jobbnak 2-1 arányban, valamint a nemrégiben összeállt Exhelp Gaming ugyanilyen különbséggel ejtette le az alsóágra a rutinos és tapasztalt nevekkel felálló PEP-et. A felső ági utolsó fordulókban végül D1ABLO vs. KmK Esport, valamint WiLD MultiGaming vs. Exhelp Gaming párosítások alakultak ki.

A D1ABLO – KmK Esport összecsapáson bátran és gyors góllal kezdett a KmK Esport, a folytatásban viszont javítani tudott játékán a D1ABLO, és megfordította az első meccset. A második találkozón kicsit pontatlannak tűnt a KmK, ezeket pedig rendre büntetni tudta a D1ABLO, és már 2-0-ra vezettek a szettben. A harmadik mérkőzésen már mindent egy lapra feltéve játszott a KmK Esport, ellenben a szettbeli szépítés elmaradt, magabiztos 3-0-lal, minden mérkőzését vesztett játék nélkül abszolválva jutott tovább a D1ABLO.

A másik elődöntőben bár a játékosok már régóta együtt vannak, a WiLD MultiGaming első magyar megmérettetésén vehetett részt, velük szemben pedig az óriási teljesítményt nyújtó Exhelp Gaming lépett pályára. A WiLD azonban már a legelső másodpercben jelezte mutatott játékával, hogy a legkisebb esélyt sem szeretnék megteremteni az Exhelpnek, sok, olykor a szemnek is tetszetős góllal nagy találati különbséggel nyerték meg az első két meccset. A harmadik találkozón viszont az Exhelp szerzett vezetést, és sokáig sikerült is megtartaniuk, az idő előrehaladtával azonban a WiLD egyre többször tudta hibára kényszeríteni őket, így végül a D1ABLO-hoz hasonlóan a WiLD MultiGaming is 3-0 arányban nyerte a felső ági másik elődöntőt.

Az alsó ági elődöntőben, a bejutásról döntő találkozó párosítása pedig szintén meglephette a nézőközönséget. Az egyik résztvevő, a PEP talán kevésbé adott okot rá, hogy felvonja az emberek szemöldökét (alsó ági menetelésük során felülmúlták a KmK Esportot is), a másik ágról érkező DVTK Vikingek viszont már annál inkább, akik bár a felső ágon a D1ABLO ellen még alulmaradtak, az alsón sorozatban a LvL Up Esport, a Triple Commit és az Exhelp Gaming ellen jobbnak bizonyulva szintén egy mérkőzésre voltak a továbbjutástól.

A sikeres menetelés azonban talán sok energiát vett ki a csapatból, az első mérkőzésen több gólnál is asszisztáltak a PEP támadójátékának és bár az első gólt a diósgyőriek szerezték, 5-1-re maradtak alul. A második mérkőzésen már jóval pörgősebben játszott a DVTK, 2-0-ra is vezetett a meccsen, a PEP azonban megfordította 3-2-re az állást, ezáltal 2-0-s előnyre szert téve a szettben. A harmadikon már veszítenivaló nélkül játszhatott a DVTK, ez kicsit felszabadultabb játékot is hozott részükről, azonban győzelmet így sem sikerült elérniük: a harmadik meccset is megnyerve 3-0- arányban bizonyult jobbnak a PEP, így ők jutottak tovább az alsó ágról.

Végeredmény: (legjobb 6 csapat)

  • 1-2. hely:
    • D1ABLO (JusTZoly, meshinn, ZeNeDaR)
    • WiLD MultiGaming (Bency, NrB, trolley)
  • 3. hely: PEP (Pyr0MarK., Eragonist, Peny)
  • 4. hely: DVTK Vikingek (AkosS, BarnusS, Daem0nXL, Jozsikahh)
  • 5-6. hely:
    • Exhelp Gaming (Delta, Swing, Tigris)
    • KmK Esport (Heavylton, Medi, Szega, ŁCDF)

A teljes közvetítés visszanézhető az alábbi linken. A nevezés továbbra is nyílt a július 17-i második nyílt selejtezőre, amennyiben szívesen indulnátok rajta csapatoddal, az alábbi oldalon keresztül le is tudjátok adni nevezéseteket.

Kövess Minket!