R6S: Csökkennek a számok, zuhan a játék népszerűsége

R6S: Csökkennek a számok, zuhan a játék népszerűsége

Márciusban csúcsot döntöttek a népszerűségi mutatók, de összességében a számok annyira nem biztatóak. 

2015 december elseje: immáron közel hat éve, hogy kint van a piacon a Tom Clancy's Rainbow Six Siege sokak örömére. Rengeteget megélt már a játék, várható is volt, hogy az évek előrehaladtával visszavesz a tempóból a Ubisoft: tarthatatlan lett volna ugyanis ez a folyamatos tartalom bővítés. Ez meg is történt tavaly szeptemberében: a kiadó ekkortól úgy döntött (persze előzetes bejelentés után), hogy szezononként mindössze egyetlen egy új operátorral bővül a játék, valamint az új fegyverek berakása is lelassult.

A fókusz átkerült a jelenlegi játékkörnyezet javítására: számtalan map és operator rework érkezett azóta is (House, Chalet, Tachanka hogy csak párat említsünk), tartotta tehát szavát a Ubisoft. A közösség jelentős része egyetértett, hogy bár kinek ne hiányozik az újdonság, mégis jó az új irányvonal. Ettől függetlenül egy ennyire régi játéknál (közel hat év a mai világban nem kevés) nem meglepő, ha bekövetkezik a hanyatlás. Steamen hónapról hónapra láthatjuk hogy alakul az aktív játékosok száma, illetve az adott hónap csúcsa is. Ez persze nem teljesen pontos, elvégre a Uplay számokat és a konzolosokat nem látjuk, de egy alap képet ad a játékról. Íme az elmúlt közel hat év alakulása.

Tavaly Júniusban közel 27 ezerrel több volt az aktív játékosok száma (azért érdemes ezt a hónapot nézni, mert ekkor jött ki egy éve az Operation: Steel Wave, illetve idén az Operation: North Star): idén nagyjából 100 000 ez a szám. Noha Március hónap csúcsot hozott a Siege számára (199 830), az összes többi hónap kivétel nélkül gyengébb, mint egy éve.

Hogy pontosan mikor lehet vége egy érának, mikor halhat meg a játék, azt persze nehéz megjósolni: az egyik nagyobb R6 Youtuber, Coreross szerint ez minimum 5, de inkább 10 év is lehet akár, ami persze mindössze becslés a tendenciákból és tapasztalatokból, de azért bizakodásra adhat okot a rajongóknak.

Pánikra tehát nincs ok, ráadásul jó pár más Ubisoft alkotás is érkezhet a jövőben, az egyikről ma este rántja le a leplet a kiadó.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Képek: Steam)

Kövess Minket!



Te játszol még az R6S-sel?