Izzadás és grind: TenZ alaposan leegyszerűsítette a képletet

Izzadás és grind: TenZ alaposan leegyszerűsítette a képletet

TenZ ellátta rajongóit néhány tanáccsal.

A csapatjátékok és ezáltal a VALORANT ranked világa sem egyszerű: sok tényező van az egyéni teljesítményen felül. Például bekerülünk egy olyan négyesbe, ahol senki egy szót sem szól és nincs kommunikáció, vagy egy olyan társ mellé, aki egyszerűen nem teszi a feladatát - ezekkel nehéz mit kezdeni. Egyénileg a legtisztábban úgy járulhatunk hozzá a sikerhez, hogy perfekt mechanikai képességgel rendelkezünk a killek megszerzéséhez. A játékosok frag mutatói közötti különbség sokkal nyilvánvalóbb az alacsonyabb szinteken; míg az elit rangsorban a játékosok lövési képességei nagyjából hasonlóak.

Akkor mégis mi adja a különbséget magas szinten? Erre TenZ - aki arról híres, hogy ő érte el elsőként amerikai szerveren a top Radiant rankot - adott egy kissé csípős, de nagyon őszinte választ az egyik streamje során.

"Nincs igazi döntő faktor abban, hogy mégis mi választja el az immortal játékost a Radiant rangsorolásútól. Tényleg semmi másról nem szól, mint hogy ki grindol többet. Őszintén szólva még a Radiant és a Diamond játékosok is ugyanaz a kategória egy bizonyos szintig."

Az egész rant onnan jött, hogy korábban beszélt TenZ arról, hogy a Diamond játékosok egyszerűen fejben leblokkolnak, ha Radiant játékos jön szembe szimplán az ELO különbség miatt. Nemes egyszerűséggel a következőket javasolta: "ne is gondoljunk erre, ne hagyjuk, hogy a besorolásuk megijesszen".

Kétségtelen, hogy magas szinten egy jó kommunikáció már sokkal inkább döntő lehet, tekintve, hogy mechanikailag közel azonosak a játékosok, így törekedjünk erre elsősorban!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a VALORANTról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Te voltál már valaha Radiant szinten?