Új névvel és ingyenesen jelenik meg a Pro Evolution Soccer 2021-től

Új névvel és ingyenesen jelenik meg a Pro Evolution Soccer 2021-től

A Konami elhatározása új szintre emelheti a FIFA-sorozat első számú vetélytársát.

Nem akármilyen bejelentéssel szolgált a japán videójáték-fejlesztő cég, ugyanis a mai naptól kezdve nincs többé Pro Evolution Soccer, legalábbis ami a címet illeti. Átnevezik a játékot, és mostantól eFootball néven lesz érdemes keresni a játékot, viszont csak digitális formában jelenik meg idén ősszel PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One és PC platformokra. A télre egyébként azt igérték még, hogy teljes egészében támogatni fogja a játék a crossplay-t, tehát mindegyik platform képviselői találkozhatnak majd az online térben egymással. A másik nagy újdonság ezen a téren, hogy a fejlesztők lecserélték a FOX motort, és egy egyedi gyártású új motor duruzsol majd a következő rész alatt, amelyet az Unreal 4-gyel készítettek.

A legnagyobb hír viszont mégis az, hogy az eFootball ingyenesen lesz. A sorozat producere, Seitaro Kimura beszélt arról, hogy miként kell elképzelni nagyjából ezt a szolgáltatást:

"Az eFootball rendszeres frissítésekkel jelentkezik majd - viszont évente már nem kell megvásárolni az aktuális epizódot. Elsőként a játék 9 csapattal és a barátságos mérkőzések funkcióval startol. Ezután lesznek olyan opcionális DLC-k is, mely más módokat tartalmaznak, de ezek közül egyes updatek már fizetősek lesznek."

Egyelőre még nem tettek említést a MyClub-ról, az eFootball FIFA Ultimate Team-nek megfelelő játékmódjáról vagy a Master League-ről, a sorozat karrier-módjáról - bár valószínűnek tűnik, hogy az előbbit egy név nélküli „Team Building Mode” váltja majd fel a mostani kiadásban. Illetve vásárolni lehet majd egy Match Pass nevezetű szezonbérletet is, amivel új játékbéli jutalmak és játékosok oldhatók fel.

Tehát összességében nem tisztázták azt, hogy az új csapatok hogyan kerülnek bele a játékba, és miként néz majd ki pontosan az eFootball ingyenes és fizetős része. A Konami azonban azt állítja, hogy a játékot úgy tervezték meg, hogy minden játékos számára "tisztességes és kiegyensúlyozott" megoldást kínáljon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: https://www.glitched.online/

Kövess Minket!