Hirdetés

Ma rendezik a K&H Junior Rocket League 3v3 Kupa döntőjét!

Az élő LAN döntőben nyolc csapat méri össze erejét a népszerű e-sport játékban.

Hirdetés

Ma 13:00-kor indul a második K&H Junior Rocket League Kupa döntője a legkiválóbb csapatok részvételével, ahol a fiatalabb generáció is lehetőséget kap megmutatni tehetségét és elképesztő gyorsaságát. Két selejtező kör után 38 csapatból a hat legjobb került be a döntőbe, ahol az MTK Budapest és a Future Gaming csapatával kiegészülve nyolcan küzdenek meg a bajnoki címért. 

Az e-sportban különösen fontos a reakcióidő, a gyors döntésképesség és a testi-lelki állóképesség. Az e-sportolók akár percenként 300 alkalommal nyomják meg valamelyik gombot, és legalább 5 döntést kell hozniuk másodpercenként. Ezt a feszített tempót csak a legfiatalabb korosztály bírja. „Az ifjabb versenyzőknek szükségük van arra, hogy visszajelzést kapjanak, és lássák, miben kell még fejlődniük, hogy nemzetközi szinten is jól teljesíthessenek.” – magyarázta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Ezért indítottuk tavaly a K&H Junior Rocket League Kupát, hogy a fiatalabbak is kibontakoztathassák tehetségüket. A választásunk nem véletlenül esett éppen a Rocket League-re. Amellett, hogy nagyon pörgős, a többi e-sport közül is kiemelkedik meredeken növekvő népszerűségével. A legfrissebb becslések szerint 99,5 millióan játsszák világszerte, ezzel a fiatalabb korosztály körében az egyik legkedveltebb játék.” – fűzte hozzá Horváth Magyary Nóra. 

A július 24-én, szombaton rendezett fináléban a két selejtező körből bejutott hat együttes két meghívott klubbal, a Magyar Rocket League Bajnokság (Hungarian Open Season 3) 2. és 3. helyezettjével, az MTK Budapesttel és a Future Gaminggel kiegészülve az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában csap össze a kupáért. „Az idei versenyen csapatonként már 3-3 játékos küzd meg egymással a tavalyi 2-2 helyett. A döntő mezőnye a nyílt és ingyenes jelentkezési időszak után, két kvalifikációs kört követően alakult ki.” – mondta el Lanka Máté, a Hungarian Rocket League Tournaments alapítója, az esemény társszervezője. „A játék iránt a nézők is hatalmas érdeklődést mutatnak. Idén közel kétszer annyian kapcsolódtak be eddig az online közvetítésekbe, mint az első kupán.” – tette hozzá.

A kupa szervezését az MTK Budapest fogja össze, hiszen a hagyományos sportegyesületek közül ők vágtak bele először az e-sportba. A mostani döntőbe a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság zászlaja alatt szervezett bajnokságban elért harmadik helye alapján meghívott Future Gaming is az ő közbenjárásukra indított Rocket League szakágat.

További információ a K&H Junior Rocket League Kupáról: https://www.facebook.com/mtkrocketleague 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: K&H e-sport) 

Szerinted bejut a döntőbe a két meghívott csapat, vagyis a Future Gaming és az MTK Budapest?

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés