Sztrájkolnának az Activision Blizzard alkalmazottjai a cég körül zajló botrány miatt

Sztrájkolnának az Activision Blizzard alkalmazottjai a cég körül zajló botrány miatt

Az alkalmazottak ezzel is szeretnék elérni, hogy javuljanak a munkahelyi körülmények, de sokan nyílt levélben is üzentek.

Óriási botrány tört ki a többek között a Call of Duty, az Overwatch, valamint a World of Warcraft fejlesztője és kiadója, az Activision-Blizzard körül, amióta kiderült, hogy beperelték a céget a nőkkel szembeni egyenlőtlen bánásmód miatt. A történet itt nem állt meg, ugyanis többen is hangot adtak véleményüknek a közösségi médiában, de a World of Warcraft játékosai is tiltakozó tüntetésekbe kezdtek az online játékszervereken a Blizzard tettei ellen.

Az események hatására ráadásul a Blizzard alkalmazottai bejelentették, hogy július 28-án sztrájkba kezdenek a cég székháza előtt a kaliforniai Irvine-ban, válaszul arra, ahogyan munkáltatójuk igyekezett kezelni a körülöttük kialakult szituációt. A vezetőség szerint ugyanis a vádak alaptalanok és hamisak, valamint állításuk szerint az elmúlt néhány évben jelentős változásokat hajtottak végre a vállalati kultúra kezelése és a vezetői csapataik közötti sokszínűség hangsúlyozása érdekében.

Az alkalmazottak viszont nem értenek egyet az előbbi állításukkal, szerintük ezeknek a szavaknak nincs közük a valósághoz, ezért döntöttek a munkabeszüntetés mellett, tiltakozásuk mellett pedig követeléseik is vannak: többek között azt szeretnék elérni, hogy változtassanak a lehetséges új munkatársak állásinterjúztatásain, felvételi szempontjain, egy potenciális új kolléga alkalmazása vagy elutasítása szakmai okokból történjen. Ne legyen eltérőek a fizetések pusztán azért, mert valakinek más a neme, vagy a bőrszíne, valamint hogy mindez kívülről is legyen felügyelve, hogy ezeket betartják a jövőben a Blizzard háza táján.

Ezen kívül több, mint ezer jelenlegi és korábbi Blizzard alkalmazott egy nyílt levelet is aláírt, amelyben elhatárolódnak főnökeik tetteitől. "Mindent tisztázva és egyértelműsítve, a munkavállalók értékrendje egyáltalán nem tud azonosulni a vezetőség tetteivel és szavaival" - áll a levélben. Az alkalmazottak szerint a tagadás csak tovább csorbítja a Blizzard már amúgy is sérült hírnevét, ezzel ráadásul az áldozatokat sem tiszteli, valamint felveti a gyanúját, hogy képes egyáltalán kezelni az ilyen helyzeteket. Ezáltal előttük is bizonyossá vált, hogy a vezetőség nem tartja fontosnak betartani a cég alapelveit, úgyhogy azonnali változásokat követelnek. A teljes levelet a Bloomberg közölte le, az alábbi oldalon elolvasható teljes terjedelmében, angol nyelven.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.