Veretlenül jutott be a KSK az IeSF vb regionális selejtezőjébe!

Veretlenül jutott be a KSK az IeSF vb regionális selejtezőjébe!

Voltak fordulatos meccsek, és egy igazán nemes gesztus révén jutott tovább egy csapat, végül azonban a papírforma igazolódott be.

Számos csapat indult el és próbálta meg elcsípni az első helyet a nemzeti válogató versenyen, melynek tétje nem kisebb volt, mint az IeSF 2021-es világbajnokság regionális kvalifikációjába való bejutás. Két csapat már az első körben kiemelést kapott, így a KSK és az Aesthetic Crew csak a második körben csatlakozott a küzdelmekhez. Az első kör így BO1-ben dőlt el, majd utána már BO3-ban küzdhettem meg a csapatok egymással, miközben a vereséget szenvedő felek az alsó-ágon folytathatták a menetelést, de az első összecsapás itt is egyetlen meccsen dőlt el.

A felső-ágon a KSK és a Team Insunt, valamint Aesthetic Crew és a Csak a PMA játszhatott az elődöntőben. A KSK elég nagy fölénnyel zárta le 2:0-ával ezt a párharcát, miközben a Csak a PMA is ugyanilyen eredménnyel lépett túl ellenfelén, így az egyik kiemelt csapat az alsó-ágon találta magát. Ezt követően azért ők visszaverekedték magukat egészen a kisdöntőig, a másik ágon pedig a tökösötös menetelt óriásit. sorban szedték áldozataikat, és három ellenfelet is búcsúztattak. Majd jött az elődöntő, ahol az első mérkőzésen elszabadult az Aesthetic Crew Ursája, illetve a mides dagonnal operáló Keeper is jó néhány látványos killt összehozott, és bár a másik oldalon egy Storm is jó early gamet tudott a magáénak, végül a team fighter AC ötöse bedarálta a tökös ötöst. A második meccsben viszont történt egy probléma, GosuG gépe ugyanis megadta magát és először még csak disconnectelgetett, majd végleg eldőlt, hogy nem tudja folytatni a küzdelmet, így a társai 4v5-ben tolták végig, a tökös ötös viszont megfordította az állást és győzött. Miután azonban az Aesthetic Crew nem tudott volna öt emberrel kiállni a harmadik mérkőzésre, a tökös ötös továbbjutása borítékolható volt. Ők viszont úgy döntöttek, hogy ellenfelük erősebb és esélyesebb a további küzdelmeket illetően, így előbb kiléptek a meccsből, és ezzel átadták a helyüket nekik, így az AC ment tovább.

Az alsó-ágon így összejött a Csak a PMA és a Aesthetic Crew visszavágója. Az első meccsen az AC a Luna, Shadow Demon, Lina, Dragon Knight és Monkey King ötössel már a 10. perc után előnyben volt, és a a nagyobb összecsapásokban folyamatosan le tudták darálni az ellenfelüket, majd egyre másra tolták be a laneket. A 40. perc előtt lent is betörtek a bázisukra és felőrölték a védelmet. A második felvonásban jött egy Broodmother pick a PMA-tól, és ezt megspékelték egy Sand King, Phantom Lancer, Abaddon, Grim Stroke négyessel. Így a push és a team fight is működött náluk, amire nem igazán volt válasza a másik oldalnak, és időt sem tudtak teremteni a Lunának a kellő farm megszerzéséhez, sikerült az egyenlítés. A harmadik menetben pedig egy rizikós Anti-Mage játékkal próbálkozott be az AC, de már az elején kiderült, hogy nem lesz esélye safe lanen a farmra GosuG-nek, miután kapott egy trilanet. Az Ursa, Winter Wyvern, Lion trió uralta a lenti ösvényt, dacára, hogy jelen volt a Grim Stroke és Ancient Apparition duó. Jöttek a killek a dire oldalnak, és az erdőben farmolni igyekvő AM nem tudta tartani a lépést velük, ezért még agresszívabb stílusra, és többször is megsemmisítették a radiant játékosait, így 2:1-es fordítással a Csak a PMA jutott tovább.

A KSK aztán a fináléban nem bízta a véletlenre a dolgot, az első meccset röpke fél óra alatt lezárták egy Io-val megerősített felállással, a folytatásban pickeltek egy Arc Wardent és Csaky vezérletével már kettővel vezettek, pedig Khealim és Lowskill is 10 kill fölé jutott a Chaos Knighttal és az Ember Spirittel. A harmadik meccsben pedig jött egy Techies, és ez már csak a hab volt a tortán, hiszen Lowskill elsnowballozott a Windrangerrel, illetve az Io-val kiegészített Solar féle Sven is gyorsan félelmetessé vált. A 19. percben Aegist szereztek, majd néhány perccel később egy lendületes támadás révén befejezték a meccset, 3:0.

Ezzel eldőlt, hogy az IeSF 2021-es világbajnokság magyar selejtezőjét a KSK nyerte, így ők lehetnek majd ott az augusztus 25-e után kihírdetett regionális kvalifikációjában. Magyarországot a KSK ötöse, vagyis Csaky, Lowskill, Khealim, Drizzt és Solar képviseli majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!