Az írója nagyon büszke az R6S első transznemű karakterére

Az írója nagyon büszke az R6S első transznemű karakterére

A Rainbow Six Siege egyik írója elmondta miért is olyan büszke a Crystal Guard frissítéssel érkező új operátorára.

Az író Simon Ducharme arról mesélt, hogy hihetetlenül büszkék a karakterre, és elképesztő nagy öröm volt számukra, miután élvezik a cég bátorítását és támogatását a "furcsa" karakterek megalkotásánál.

A Gamespotnak Ducharme az alábbiakat nyilatkozta:

"A döntés miszerint létrehozhatunk egy transznemű karaktert már jóval korábban megszületett. A tanácsadók, akik mind transzneműek, meg akartak győződni arról, hogy Osa a lehető leghitelesebben lesz bemutatva. Egy meleg személy írta és alkotta meg a karaktert és a személyiségét, valamint egy transznemű nő a szinkronhangja. Míg az identitását minden bizonnyal a neme is befolyásolja, addig az R6S univerzumában a tehetsége és a Nighthaven-re gyakorolt hatása, valamint a Kalival való szoros barátsága miatt került a közzépontba."

Aki esetleg még nem tudja, hogy pontosan mire képes Anja “Osa” Janković, annak érdemes elolvasnia a korábbi cikkünket, melyből kiderül a loadoutja és a specialis gadgetje is.

Simon szerint a transznemű személyek még mindig nagyon kis számban jelennek meg a videojátékokban. A transznemű karakterek bemutatása nem kellene, hogy figyelemreméltó jelenség legyen, de amíg nem normalizálódik ez a felfogás az iparágon belül, fontos megünnepelni szerinte a haladás apró előrelépéseit.

"Még sok munka van hátra, amíg a transz nőket (és általában a transz embereket) meg nem becsülik, úgy ahogyan azt valóban megérdemelnék." - zárta mondandóját Simon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!