Pro meccsen is működik a mides Keeper of the Light

Pro meccsen is működik a mides Keeper of the Light

És egyébként is egy nagyon hasznos és erős hős vált belőle a 7.30-nak köszönhetően.

Az elmúlt időszak különöseg érdekessé vált a Dota 2 életében, hiszen láttunk pos 5 Voidot, carry Axe-ot, szóval a profik nem félnek kipróbálni új dolgokat, és ezek nagy része bizony tényleg működik. Az új, 7.30-as frissítés pedig felkavarta még jobban az állóvizet, és egy ilyen update mindig elősegíti néhány hős felemelkedését. Közéjük tartozik a Keeper of the Light is. Kapott néhány buffot, amivel tényleg jóval hasznosabbá vált, bár a plusz 1 armor nem tűnik soknak, egy kicsit mégis segíti a karaktert a meccsek korai szakaszában, a Chakra Magicet két másodperccel hamarabb tudja adagolni, de az igazán nagy durranás az Illuminate lett, hiszen minden szinten már 3 másodpercig tart a channeling.

Nem feltétlen ennek köszönhető, mégis egyesek meglátták a potenciált a KotL-ben, és kihozták midre, ahol nem is teljesített olyan rosszul. Először a Tundra Esportsnál lehetett látni, de után a T1 is elhozta ellenük, és mind a két esetben a győztes oldalán állt az idős lovas. Nine egy 16/1/14-et játszott vele, miközben Karl egy 10/2/14-et pörgetett vele. Mindkét meccs véget ért a 30-35. perc környékén, és a Keeperrel nagyjából 29 ezer körüli sebzést sikerült kiosztaniuk, ami a csapatokból a legtöbbnek mondható. Persze nem olyan könnyű megjátszani középen ilyenkor a Keepert, mert az egyéni skill mellett nagyon fontos a jó rotálás és a pontos kommunikáció.

A skill build általában a következő:

  • Ki kell maxolni az Illuminate-t
  • Kell Chakra Magic
  • 6-os szinten jöhet az ulti
  • A Solar Bindra elég 8. szinten rakni egyet
  • Ezt követően maxolni kell a Chakra Magic-et

A Chakra Magic miatt az Illuminate cooldown csökken, és a Chakra Magic újratöltődésének buffolása miatt a képesség sűrűbben használható,mint az előző patchben. A lanelés alatt az Illuminate segítségével elképesztő módon lehet farmolni, de nem árt meggyőződni, hogy a creepek hp-ja a megfelelő mértékben lecsökkent-e, miközben az erdőkben a kisebb campeket megállás nélkül le lehet szedni. A Tundra T1 elleni meccsében Nine-nak 125 creepje volt 10 perc alatt, és ez elképesztő.

Item build

  • Három Null Talisman kell, hogy még erősebb legyen a lluminate sebzése
  • Boots of Speed (amit azonnal fejleszteni is lehet Travelre, attól függően, hogy halad a mérkőzés)
  • Dagon 5
  • Sange & Kaya vagy Octarine Core

A mágikus sebzést 30 százalékkal növeli a Solar Bind, és az eddigiekhez képest jóval gyorsabb Illuminate, valamint Dagon sebzése irdatlan pusztítást visz véghez az ellenfél soraiban, gyakorlatilag a 30. percig bárkit ki lehet szedni ilyen kombóval, ráaádsul a Chakra Magic miatt a második Illuminate is felhasználható, ha biztosra akar valaki menni. Mivel ez a két mides meccs ilyen fordulatot vett, egyre másra kezdték tiltani már az első körben a Keepert az ESL One meccsein, bár azért akadt ellenpélda is, hiszen a VP átenged a karatkert a Tundrának, mégis meg tudták verni őket, tehát nem broken a KotL, de egy jó taktivával és ügyes kezekben halálos lehet. Emellett több másik összecsapásban is megjelent, mivel 4. és 5. pozícióban is rendkívül sokat segíthet egy csapatnak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: esportsedition.com

Kövess Minket!