HUNDEN szerint megfenyegette őt az ESIC, nem fellebbezhet

HUNDEN szerint megfenyegette őt az ESIC, nem fellebbezhet

Elég meredek vádakkal állt elő HUNDEN a heroicos stratbook-botrány vizsgálata kapcsán.

HUNDEN különös interjút adott a dán TV2-nek a heroicos stratbook-botrányról tegnap. Várhatóan pénteken nyilatkozik majd az ügy kimeneteléről az ESIC, HUNDEN pedig megpróbálta aláásni a vizsgálat eredményeit a legújabb, függetlenül nem igazolható állításaival, miszerint még csak meg sem hallgatták az ő álláspontját, és így ítélték el.

HUNDEN szerint már minden eldőlt, azt is tudni véli, hogy egy kétéves eltiltást fog kapni a tettéért. De ezt kiegészítette azzal, hogy az ESIC nem kérdezte ki őt a történtekről, az egyetlen párbeszéd HUNDEN szerint az volt köztük, hogy a felügyelő szervezet megfenyegette őt.

"Nagyon elszomorít, hogy nem hallgattak meg ebben az ügyben, mert szerintem ez egy hatalmas ügy. Sosem hallgattak meg ebben a konkrét ügyben. Az egyetlen dolog, amit az ESIC tett, hogy megfenyegettek, ha fellebbezek a döntés ellen, akkor egy ötéves eltiltást kapok [az eredeti kétév helyett]." - nyilatkozta HUNDEN a TV2-nek.

Július végén derült ki HUNDENről, hogy egy ellenfelükkel megpróbálta megosztani a Heroic stratégiáit. A játékos tagadott mindent, de közben mégis elismerte, hogy antistratokat osztott meg, ami szerinte bevett dolog. Természetesen azóta számtalan edző és szakértő elmondta már, hogy az antistrat is egyfajta stratégia egy ellenfél legyőzésére, tehát épeszű ember nem adja ki csak úgy a kezéből.

A legnépszerűbb teória HUNDEN tettének okára az, hogy az ellenfél - akivel megosztotta a mappát - az Astralis volt. Az a szervezet, ami zonic helyett HUNDENt akarta alkalmazni edzőként a jövőben, és a pletykák szerint aktívan tárgyaltak már erről. Sem az ESIC, sem az ESL nem erősítette meg ezt, állításuk szerint nem sérült HUNDEN miatt az IEM Köln versenyének integritása, ugyanis a fogadó oldalról nem nyitották meg a mappát.

Az ESIC a cikk megjelenéséig nem reagált HUNDEN vádjaira.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!