K&H MN3B VALORANT: Összesűrűsödött a mezőny a 4. helyért vívott küzdelemben

K&H MN3B VALORANT: Összesűrűsödött a mezőny a 4. helyért vívott küzdelemben

Egy mérkőzésen nem bírtak dűlőre jutni a csapatok, parázs küzdelmeket láthattunk az alapszakasz végéhez közeledve.

Az 5. forduló küzdelmeit követhettünk figyelemmel 2021. augusztus 24-én és 25-én a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyének alapszakaszában. Ezen két nap során egy kivételével csak visszavágókra került sor, a mezőny pedig eléggé össze volt sűrűsödve már a fordulót megelőzően is, az utolsó játéknapokhoz közeledve így már szükséges volt a nagyobb fókusz a csapatoktól.

Megtáltosodott a Team Plague

Nem ígérkezett könnyűnek a Team Plague sorsolása a héten, kedden a Team Horizon Reapers, szerdán pedig a Honvéd csapatával szemben kellett pályára lépniük. Amit azonban a csapat produkált, az talán még a saját szurkolóikat is pozitívan meglephette: a Team Horizon Reapers ellen ugyanis az első 8 kört zsinórban megnyerve 8-0-s előnyre sikerült szert tenniük. Innen ugyan a THR tudott szépíteni 8-6-ra, ez a különbség állandósulni látszódott egészen 12-10-es Team Plague vezetésig, 12-11-nél pedig a döntő 1v1 küzdelemben az iTHR bizonyult jobbnak, így döntetlen végződött ez az összecsapás, ami akkor még úgy igazán egyik csapatnak sem volt kedvező.

Jöhetett így a "javítási" lehetőség a Honvéddal szemben, az egy nappal azelőtti formát pedig sikerült átmenteni, Havenön egy 8-4-es első félidő után a fordulást követően még tudott zárkózni a Honvéd, a különbséget nem tudták tovább csökkenteni: 13-8-ra nyert a Team Plague, ezzel pedig (a rivális mérkőzések eredményének is köszönhetően) elérhető közelségbe került számukra is a rájátszást jelentő 4. hely.

"Két részre" szakadt tabella

Szigorúan értelmezve két hármasra is lehet osztani a tabellát: az élen a WiLD MultiGaming és a Team Horizon Reapers inkább azon csapatok közé tartozik, amelyek lassan-lassan már csak matematikailag csúszhatnak ki a legjobb négyből, az érdemi kérdés inkább, hogy hányadik helyen zárják az alapszakasz küzdelmeit. A Honvéd jelenleg 2. helyen áll 12 mérkőzésen elért 8 győzelemmel, a THR-hez képest viszont 4, a WiLD-hoz képest pedig 3 mérkőzéssel többet játszottak le, így a csoportkör 1-2. helyeire kevesebb eséllyel pályáznak, a többi riválissal szembeni előnyük miatt viszont nagy esélyük van így is a legalább 3. helyre.

A 4. helyért ellenben óriási csata várható a folytatásban: 2-2 pontra van egymástól a LvL Up Esport, a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Team Plague is a 4-5-6. helyeken. A legjobb helyzetben a BEE van, eggyel kevesebb lejátszott mérkőzésük van ugyanis, mint a másik két ellenfélnek, ráadásul a LvL Up Esporttal szemben nemcsak a visszavágás sikerült, de ezt jobb köraránnyal érték el, mint amekkora különbséggel alulmaradtak még az odavágón, így egy holtverseny esetén ugyanúgy ők örülnének. A sorsolás viszont nem kegyes hozzájuk, utolsó 4 mérkőzésükön kettőn a WiLD és a THR ellen is pályára lépnek még, a Team Plague elleni visszavágó így ennek tükrében felértékelődhet, ha valamelyik ellen nem sikerül 3 pontot szerezniük. Az utolsó fordulóban ráadásul a LvL Up Esport és a Team Plague egymás ellen is pályára fog még lépni, így ez az összecsapás is tartogathat bőven izgalmat, ha a többi eredmény is úgy alakulna, hogy akár ez a találkozó dönthet a 4. hely sorsáról.

Összes eredmény az 5. fordulóból

Augusztus 24. - kedd

Honvéd 13 - 9 Zero2Hero

Team Horizon Reapers 12 - 12 Team Plague

Honvéd 13 - 7 LvL Up Esport

Augusztus 25. - szerda

LvL Up Esport 9 - 13 Békéscsabai E-sport Egyesület

Team Plague 13 - 8 Honvéd

LvL Up Esport 13 - 8 Zero2Hero

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!