A Man Utd futballsztárja is beszáll az e-sportba, de R6S-ben látta meg a lehetőséget

A Man Utd futballsztárja is beszáll az e-sportba, de R6S-ben látta meg a lehetőséget

A vörös ördögök középpályásának hiába a futball teszi ki az életét, az e-sportban mégsem a FIFA-t választotta.

Jesse Lingard 28 évesen a Manchester United játékosaként elért már bizonyos dolgokat, hiszen elhódította 2016-ban az FA Kupát, és az Európa-ligát is. A sportok világa után úgy tűnik sok más profi labdarúgóhoz hasonlóan ő is meglátta a lehetőséget az e-sportban. Elég csak olyan neveket említeni, mint Ronaldinho vagy David Beckham, akiknek szintén saját csapatuk van már a virtuális közegben. Az angolok korábbi dicsősége, Beckham 2020-ban 19 millió dolláros szerződést írt alá a Guild e-sport szervezettel.

Lingard pedig szintén saját együttest hozott létre, miután megvásárolta az Audacity Esports-ot, majd megváltoztatta a nevét, így ezen túl JLINGZ e-sportsként kell keresni. Az Audacity korábban a UKIN (brit és ír első osztály) indult, azonban visszaestek a másodosztályban, így onnan verekedhetik majd vissza magukat, immáron Team JLE színekben.

Annak ellenére, hogy az együttes csak a másodosztályában indulhat, Lingard elmondta, hogy mindenképp le akarja tenni a névjegyét a csapatával a Rainbow Six Siegeben, és reméli, hogy a játékosai kvalifikálják magukat a 2022-es EU Challenger Ligába.

„Hihetetlen, hogy végre elindulhatok az esportban is, és saját csapatom lehet a Jlingz képében. Az e-sportban minden megvan, ami számomra fontos, pörgős és versenyképes, a közösség csodálatos, és nagyszerű volt, hogy az Ubisoft is teljes egészében támogatja a játék ezen részét. Hajár Jlingz Esports!” - mondta Lingard a bejelentést követően.

A Jlingz Esports csapatának felállása:

  • Nerf
  • Skiddy
  • Sam
  • Xumi
  • Movetaho
  • Blackout

Movetaho finn, de a többiek mind brit állampolgárok, és először majd a 2021 őszént induló UKIN másodosztályában mutathatják meg magukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!