Korábbi profi VALORANT játékos szerzett aranyérmet a 2020-as tokiói paralimpián

Korábbi profi VALORANT játékos szerzett aranyérmet a 2020-as tokiói paralimpián

50 méter gyorsúszásban állhatott a dobogó tetejére az ausztrál úszó.

Ugyan jelenleg is javában zajlik a 2020-as tokiói paralimpia, a több sportágból álló megmérettetés-sorozat szeptember 5-én vasárnap véget ér. Augusztus 30-án hétfőn több úszásnemben is a döntő került megrendezésre, ezek között az 50 méter gyorsúszás is a menetrend része volt. Az aranyérmet pedig a korábbi profi VALORANT játékos, az ausztrál Rowan Crothers szerezte meg, aki e-sportolói karrierje során magnetbrain néven volt ismert.

Rowan koraszülött volt, 15 héttel hamarabb látott napvilágot, ennek következtében pedig sérült központi idegrendszere született, emiatt nehézkesen tud csak mozogni. Ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy egy tehetséges VALORANT játékos váljon belőle. Csapatával többször is legjobb csapatok között végzett az óceánai régióban megszervezett LetsPlay.Live (LPL) Challengers tornáin 2020-ban. A verseny vége után viszont felfüggesztette e-sportolói karrierjét, hogy fel tudjon készülni a paralimpiára.

Magnetbrain az úszásról úgy nyilatkozott, hogy a mozgáskorlátozottsága elleni terápiás célokból kezdett el gyógytornákra járni. Eleinte utált is a vízben lenni, viszont amikor hallott a paralimpiáról, már úgy határozott, hogy szeretne ebben is a legjobb lenni.

Ez végül sikerült is neki, ugyanis az S10-es kategóriában ő bizonyult a legjobbnak, sőt 5 századmásodperccel maradt csak el az ideje a világrekordtól, 23,21 másodperc alatt teljesítette az 50 méteres távot. Magnetbrain aranyérmet érő úszása megtekinthető az alábbi videóban:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!