A hajrához közeledik a K&H MN3B VALORANT alapszakasza

A hajrához közeledik a K&H MN3B VALORANT alapszakasza

Egyre nagyobb jelentősége van minden egyes megnyert körnek és mérkőzésnek.

2021. augusztus 31-én és szeptember 1-jén a 11 és 12. fordulóval a hajrájához érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyének alapszakasza. Az utolsó mérkőzésekhez közeledve nagyobb értékű lehet minden megnyert mérkőzés, a rájátszáshoz közeledve.

Mely csapatoknak mekkora esélye van a rájátszásra?

Eddig nyújtott teljesítményük - valamint a tabellán elfoglalt helyezés - alapján a WiLD és a Team Horizon Reapers csapatai esetében inkább az a kérdés, hányadik helyen fejezik be az alapszakasz küzdelmeit a csapatok. Az első helyért mindenesetre óriási lépést tehet valamelyikük, ugyanis a héten egymás ellen is pályára lépnek a csapatok. A Honvéd pedig jelenleg ugyan a 2. helyet foglalja el, de legtöbb lejátszott mérkőzésük is nekik van a csoportkörben, előnyükre mégis az szolgálhat, hogy közvetlen riválisakkal szemben rendre győzelmet értek el, igaz múlt héten botlottak a Team Plague ellen.

A 4. férőhelyért viszont óriási küzdelem várható a LvL Up Esport - Békéscsabai E-sport Egyesület - Team Plague hármas között, a csapatok mindössze 2-2 pontnyi különbséggel állnak a 4-5-6. helyen. Legjobb helyzetben a BEE lehet, amely múlt héten két vállra tudta fektetni a LvL Up Esportot. A Team Plague viszont a Honvéd ellen egy szép győzelmet, az iTHR ellen pedig egy (talán bravúrosnak mondható) döntetlent ért el, így bár 6. helyen áll a csapat, ezen mérkőzéseken nyújtott teljesítményük alapján bőven van bizakodásra okuk.

Érdekességek az eddig lejátszott mérkőzéseken

Ugyan az 5v5 formátum miatt nagy szerepe van az összjátéknak minden mérkőzésen, nem egy kört egy-egy, olykor gyönyörű egyéni teljesítménnyel tudott sikerrel abszolválni valamelyik csapat, de nem csak itt lehet meglepő adatokat találni. Csemegéztünk kicsit a mérkőzések statisztikái között, végül az alábbiakat emelnénk ki:

Legtöbbször választott ügynökök

Toronymagasan vezeti a "legtöbbször választott ügynök" listáját Jett, a 32 lejátszott mérkőzésen 56-szor került kiválasztásra. Tekintve hogy erre legfeljebb 64 lehetőség adódott volna, kis túlzással nagyítóval kell keresni azokat a csapatfelállásokat, ahol egyik ötös sem választotta ki őt. A 2-3-4. helyeken viszont igazi "tumultus" alakult ki, rendre Killjoy (39), Sova (37), és Omen (35) foglalják el ezeket a helyezéseket. A legkevesebbszer Breachet (1) és Brimstone-t (4) láthattuk az alapszakasz során az első 5 fordulóban.

Legtöbbször választott pálya

Az élen holtverseny alakult ki, egyaránt 11-szer került ki a mapvétóból "győztesen" Ascent és Haven is. A többi pályát ennél jóval kevesebbszer láthattuk, Bind háromszor, míg Split, Icebox és Breeze is csak kétszer-kétszer került képernyőre.

Legjobb K/D aránnyal rendelkező játékosok

Nemcsak a dobogón, de a legjobb 6 kill-death aránnyal rendelkező versenyző között is csak Team Horizon Reapers, illetve WiLD MultiGaming játékost találhatunk. A legjobb aránnyal magasan Haxtrax (iTHR) rendelkezik, 1.76-os K/D-t sikerült elérnie, a képzeletbeli dobogóra még Chadi (WiLD) 1.54-es, valamint Kwixy (WiLD) 1.37-es aránnyal fért még fel. A 4-5-6. helyeken GabsoN (iTHR, 1.29), hussaR (WiLD, 1.26), és ikke (WiLD, 1.23) helyezkedik el jelenleg, a WiLD-THR dominanciát a 7. helyen a Team Plague játékos SLT "törte meg" (1.17).

Legtöbb multikill egy játékos által

A legjobb pillanatban elért multikill akár döntően is befolyásolni tudja egy adott kör, vagy akár egy mérkőzés további kimenetelét, erre pedig bőven láthattunk példát. Ebben a statisztikai mutatóban végül a Békéscsabai E-sport Egyesület játékosa, s4id jelenleg a legjobb, összesen 49 alkalommal sikerült egynél több ellenfelet lelőnie, nem sokkal marad le mögötte azonban a LvL Up Esport színeit képviselő norty a maga 45 multikilljével, a harmadik helyen pedig egyszerre osztozik a Team Plague-et erősítő dRx, valamint a THR játékosa, crazyd33R is, 42-42 multikillel.

Teljes menetrend

Augusztus 31. - kedd (11. forduló)

  • 19:00 Békéscsabai E-sport Egyesület vs. Zero2Hero
  • 18:00 Békéscsabai E-sport Egyesület vs. Team Horizon Reapers
  • 20:00 LvL Up Esport vs. Team Horizon Reapers

Szeptember 1. - szerda (12. forduló)

  • 20:00 Team Horizon Reapers vs. WiLD MultiGaming
  • 18:00 Zero2Hero vs. Team Horizon Reapers
  • 19:00 WiLD MultiGaming vs. Zero2Hero
  • 21:00 WiLD MultiGaming vs. Honvéd

A mérkőzéseket élőben az Esport1TV Twitch-csatornáján követhetitek figyelemmel, ne maradjatok le a küzdelmekről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!