VALORANT: könnyebbé válik a rankedezés

VALORANT: könnyebbé válik a rankedezés

A VALORANT magasabb rangjára való törés a következő felvonásban kissé könnyebbé válhat.

A VALORANT ranked világa a játékosok nagy részének vonzó: sokan szeretnék megmérettetni magukat és ezáltal tudásukat rated meccsek során is.

A Riot Games foglalkozott a VALORANT rangsorolt rendszerének eloszlásával a nemrégiben tartott fejlesztői blogbejegyzésben, elmagyarázva, hogy jelenleg túl sok ember van az alsó rangban. Úgy tűnik, hogy a matchmakeren eszközölt változások hatással voltak mindenki MMR-jére is, "kis százalékkal" csökkentve azt.

08272021-AskVal_August_2021_Graph_1-inline.jpg

„Most, hogy elegendő adatot gyűjtöttünk össze, nyugodtan mondhatjuk, hogy alacsonyabb szinteken túl sok ember van, míg a magasabb rangokon nem elegendő” - mondta Jon „EvrMoar” Walker vezető versenytervező. "Mivel a rangod az MMR-hez kötődik, ez azt eredményezte, hogy az egész játékosbázis a tervezettnél alacsonyabb rangon helyezkedett el (legalábbis egy kicsit)."

Az Iron 3 jelenleg például a VALORANT játékosainak 6,7 százalékát tartalmazza. A Riot ideális esetben ezt a számot 2,7 százalékra szeretné. Hasonlóképpen csak a játékosok 3,9 százaléka van Gold 3-ban és 2,2 százalék Platina 3-ban. A Riot ezeket a számokat 7,3, illetve 5,6 százalékra tornászná fel. 

A probléma megoldása érdekében a kiadó azt tervezi, hogy módosítja a rendszert, hogy megkönnyítse a feljebb jutást a harmadik epizód második felvonásában. Bár ezek a változtatások kiegyensúlyozottabb rangsorolt eloszlás létrehozását célozzák, a változók még mindig torzíthatják a dolgokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép

Kövess Minket!



Szerinted is szükség van a változtatásra?