Tóth Dávid:

Tóth Dávid: "Legnagyobb ellenfélnek Leitner Norbertet és Kiss Norbit tartom"

Magabiztosan vezeti a K&H MN3B SL iRacing tabelláját Davesz, azaz Tóth Dávid.

Féltávhoz érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Sim Liga iRacing mezőnye. Az eddigi három fordulóban csak nagyon rövid időre tudták kizökkenteni riválisai Tóth "Davesz" Dávidot, aki négy futamgyőzelemmel vezeti a ponttáblázatot. A fiatal tehetség a magyar mezőnyben már bizonyított többször, de az interjújában elárulta, hogy a nemzetközi vizeket is szeretné meghódítani.

Milyen érzés Magyarország legnagyobb ligarendszerű bajnokságában, a K&H MNEB-en iRacing futamokon versenyezni?

"Nagyon örülök, hogy létrejött ez a bajnokság, szerintem nagyon színvonalasak és élvezhetőek a versenyek."

Te milyen hardveres felszereléssel vágsz neki az egyes futamoknak?

"Simucube Direct Drive rendszert használok egy Fanatec V3 pedállal."

Jelenleg magabiztosan vezeted a tabellát, de vannak többen a mezőnyben, akiknek szintén a győzelemre fáj a foguk. Kiben látod a legnagyobb ellenfeledet?

"Legnagyobb ellenfélnek Leitner Norbertet és Kiss Norbit tartom. Mindketten nagyon gyorsak, felkészültek, és nagyon keményen versenyeznek. "

Szerinted miben vagy jobb jelenleg a vetélytársaidnál? Van olyan dolog, amiben még véleményed szerint fejlődhetsz tovább?

"Nem gondolom, hogy bármiben is jobb lennék náluk. Sok iRacing futamon vagyok túl amióta elkezdtem a szimulátorozást, így a rajtoknál megvan az önbizalmam, sikerül jól helyezkedni, és szerencsésen kijönni az első néhány kanyarból. Ezért úgy gondolom, hogy a tapasztalataimnak köszönhetően van egy kis előnyöm."

Nem ma kezdted a versenyzést, több nagyobb győzelem szerepel már a neved mellett. Milyen hosszabb távú céljaid vannak az iRacingben?

"A Sim Liga mellett hamarosan elkezdődik a Dallara iRacing Championship, amelyre sikerült kvalifikálnom magamat, így az ősz folyamán arra fogok készülni. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a későbbiekben, a célom, hogy Nemzetközi szintű versenyeken elinduljak és jó eredményeket érjek el."

Rajtengedélyt a versenyre folyamatosan kérhetsz, ugyanis még három futamon küzdhetsz meg a legjobb magyar iRacing e-sportolókkal!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: TRP e-Sport)

Kövess Minket!