Utolsó fordulójához érkezett a K&H MN3B VALORANT alapszakasza

Utolsó fordulójához érkezett a K&H MN3B VALORANT alapszakasza

Szerda este véget érnek az alapszakasz küzdelmei.

2021. szeptember 7-én és 8-án a 13. és 14. fordulóval a végéhez érkezik a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyének alapszakasza. Utolsó esélyeik kihasználására készülnek a csapatok, hogy javítsanak még helyezésükön a tabellán.

Ki hol végezhet az alapszakasz legjobbjai közül?

A WiLD számára pofonegyszerű a képlet: hátralévő két mérkőzésén egyetlen döntetlen is elég a csapatnak a BEE és a LvL Up ellen ahhoz, hogy megnyerjék az alapszakaszt és annak 1. helyezettjeként várhassák a rájátszást. Esetleges két vereség esetén is a THR csak akkor előzhetné meg őket, ha a Honvédot és a Zero2Herot is két vállra fektetnék. Ami biztos: egyik csapat sem végezhet a 2.-nál rosszabb helyen a tabellán.

A Honvéd így legfeljebb 3. helyen zárva szintén biztosan ott lesz, ezen helyezésüket pedig vagy egy THR elleni győzelemmel biztosíthatják be, ha pedig ez nem sikerül, akkor szükségük lenne arra, hogy a BEE ne nyerje meg mindkét összecsapását a Team Plague és a WiLD ellen.

Fej-fej mellett versenyfutás a 4. helyért

Jóval izgalmasabb az a kérdés, hogy ki végezhet az alapszakasz 4., még rájátszást érő férőhelyén a Békéscsabai E-sport Egyesület, a LvL Up Esport és a Team Plague közül? Előbbi két gárdának lesz még 1-1 összecsapása a WiLD ellen, míg a másik mérkőzésük ugyanúgy a Team Plague ellen lesz. Utóbbi gárda még pályára lép a Zero2Hero ellen is, pótolva egy elhalasztott mérkőzést.

Egy, a Z2H ellen elért győzelemmel a Team Plague 1 pontra jönne fel a LvL Up és 2 ponttal a BEE mögé, de egy vereség sem feltétlen jelentené, hogy minden esélyükről lemondhatnak a rájátszásba való kerülésről, a jóval nagyobb hangsúlyt ugyanis két közvetlen riválisuk elleni mérkőzések kapják - igaz, egy Z2H elleni vereség esetén már nem a saját kezükben lenne a sorsuk, három győzelem ugyanis biztosan a rájátszásba juttatná az együttest.

Hasonló a helyzet a BEE és a LvL Up Esport esetében is: ha mindkettő gárda vereséget szenved a WiLD ellen, egy győzelem a Team Plague ellen nagy eséllyel rájátszást érne. A LvL Up Esportnak egy Team Plague győzelemre a BEE ellen mindenképp szüksége lenne, ha alulmaradnak a WiLD-dal szemben, a BEE viszont úgy is végezhet 4. helyen, ha a WiLD ellen kikapnak, de a Team Plague ellen már nyernek.

Teljes menetrend

szeptember 7. - kedd (13. forduló)

  • 19:00 Team Plague vs. LvL Up Esport
  • 20:00 Team Plague vs. Zero2Hero
  • 21:00 Honvéd vs. Team Horizon Reapers
  • 22:00 Békéscsabai E-sport Egyesület vs. Team Plague

szeptember 8. - szerda (14. forduló)

  • 19:00 Team Horizon Reapers vs. Zero2Hero
  • 20:00 Békéscsabai E-sport Egyesület vs. WiLD MultiGaming
  • 21:00 LvL Up Esport vs. WiLD MultiGaming

A mérkőzéseket élőben az Esport1TV Twitch-csatornáján követhetitek figyelemmel, ne maradjatok le a küzdelmekről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!