Három férőhely már elkelt a rájátszáson, a negyedikért viszont továbbra is nyílt a küzdelem a K&H MNEB VALORANT alapszakaszában

Bőven hagytak izgalmakat a csapatok az utolsó két fordulóra is.

2021. augusztus 31-én és szeptember 1-jén a 11. és 12. fordulóval a hajrára fordult a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyének alapszakasza. A forduló előtt összesűrűsödött a mezőny a 4-5-6. helyeken, és bár az egymáshoz viszonyított pontkülönbség változott ilyen-olyan arányokban, az esélyek viszont csak hajszállal növekedtek vagy csökkentek az egyes csapatoknál.

Három csapattal biztosan találkozunk a rájátszásban

A forduló előtt még megvolt rá a matematikai esély, az eredmények viszont végül úgy alakultak, hogy a Honvéd csapatával is biztosan találkozhatunk a rájátszásban. Ugyan a LvL Up Esport az 5. helyen pontszámban még beérhetné a csapatot, az egymás elleni mindkét összecsapást is a Honvéd nyerte, így ez esetben mindenképp ők kerülnének előrébb. Egy esetleges hármas holtversenyben a Békéscsabai E-sport Egyesülettel karöltve is ők bizonyulnának a legjobbnak, 3 győzelemmel és 1 vereséggel, ezen esetben a BEE lenne ezen "minitabellán" a második, a LvL Up-hoz hasonlóan 2 győzelemmel és 2 vereséggel, de a nyert/vesztett körkülönbségük jobb lenne, mint riválisuknak.

Ezzel csatlakozott a gárda a WiLD MultiGaming és a Team Horizon Reapers csapataihoz, akiknél igazából már inkább az a kérdés, hányadik helyen fejezik be az alapszakaszt. A WiLD elleni veresége miatt a Honvéd biztosan nem tudja egyiküket sem megelőzni, a THR elleni mérkőzésükön nagy különbségű, 13-3 arányban győzelmet elérő WiLD viszont karnyújtásnyi távolságba került az 1. helyhez, ehhez hátralévő két mérkőzésükön egyetlen pontot elég gyűjteniük a LvL Up Esport, vagy a BEE ellen.

Kié lesz a utolsó, rájátszást érő férőhely?

A BEE azzal, hogy legyőzte a Zero2Hero csapatát, míg a LvL Up Esport alulmaradt a Team Horizon Reapers-szel szemben, ideiglenesen a 4. helyre jött elő a tabellán, 6 győzelem - 1 döntetlen - 5 vereség mutatóval áll jelenleg így a csapat. Mögöttük 5. helyen a LvL Up Esport áll (6 győzelem, 6 vereség), 6. helyen pedig a Team Plague (4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség). Ugyan ebből úgy tűnik, mintha a BEE lenne a legesélyesebb a versenyfutásban, a kép ennél árnyaltabb. Mind ők, mind pedig a LvL Up játszik még a veretlen WiLD ellen a jövő heti fordulók valamelyikében, ezen két csapatnak a másik hátralévő mérkőzése pedig pont az őket üldöző Team Plague ellen lesz. A Plague ráadásul eggyel kevesebb mérkőzést is játszott le eddig, az a találkozójuk az eddig nyeretlen Zero2Hero ellen lesz, egy ellenük esetlegesen elért győzelemmel pedig csak 1-1-1 pontra állna egymáshoz képest a 3 csapat.

Az izgalom így tehát garantált, hogy ezen gárdák közül melyiküket láthatjuk még a rájátszás során.

Végeredmények

Augusztus 31. - kedd (11. forduló)

Békéscsabai E-sport Egyesület 3 - 13 Team Horizon Reapers

Békéscsabai E-sport Egyesület 13 - 5 Zero2Hero

LvL Up Esport 5 - 13 Team Horizon Reapers

Szeptember 1. - szerda (12. forduló)

Zero2Hero 0 - 13 Team Horizon Reapers

WiLD MultiGaming 13 - 0 Zero2Hero

Team Horizon Reapers 3 - 13 WiLD MultiGaming

WiLD MultiGaming 13 - 8 Honvéd

Kövess Minket!