Véget ért a K&H MN3B VALORANT alapszakasza, kialakult a rájátszás mezőnye

A 4. helyért vívott küzdelemben mindegyik csapatnak meg kellett izzadnia.

2021. szeptember 7-én és 8-án a 13. és 14. fordulókkal véget ért a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT alapszakasza. 14 játéknapnyi küzdelmet követően véglegessé vált, melyik 4 csapat vehet részt a rájátszás küzdelmeiben, amelyért még ezen a héten is meg kellett küzdeniük a csapatoknak.

Elképesztő hajrát láthattunk a 4. férőhelyért

A 13. fordulóra úgy készülhettek a csapatok, hogy ugyan a Team Horizon Reapers, WiLD MultiGaming, és a Honvéd együttesei biztosan részt vehetnek a rájátszáson, a 4. férőhelyért viszont egyaránt versenyben maradt még a Team Plague, a LvL Up Esport és a Békéscsabai E-sport Egyesület. Az izgalmakat tetézte, hogy a Team Plague pont a két riválissal szemben kellett pályára lépnia, így valóban egymás ellen dönthették el a csapatok, kié is legyen a rájátszásbeli szereplés.

A LvL Up Esportnak ugyan nehezebb dolga volt riválisainál, nekik ugyanis egy WiLD elleni bravúrgyőzelemre is szükségük lett volna (vagy a BEE vereségére szintén a WiLD ellen), de a Team Plague ellenében nem sikerült pontot se szereznie a csapatnak. Szoros küzdelemben 13-8 arányban maradt alul a csapat, így gyakorlati esélyeik szinte el is vesztek. A Team Plague a LvL Up után viszont a már biztosan kieső Zero2Hero ellen újabb győzelmet volt kénytelen elérni, a tét és nyomás nélkül játszó ellenfél viszont egyáltalán nem adta olcsón a bőrét, a Plague azonban végül ismét 13-8 arányban bizonyult jobbnak.

A BEE vs. Team Plague összecsapásán így pofonegyszerűvé vált a képlet: amelyik csapat nyer, az vehet részt a rájátszáson. A Team Plague vezetett 6-1-re és 8-5-re is Haven-ön, a BEE viszont a rossz kezdés ellenére össze tudta kapni magát a 2. félidőre és többek között zsinórban 5 kört nyerve előbb a vezetést vette át, majd azt meg is tartották a végéig: 13-9 arányban nyert a BEE, így ők is részt vehetnek a rájátszáson.

Két rekord is megdőlt az utolsó fordulókra

A 13. fordulóban viszont az egyaránt legjobb 4-ben záró Honvéd és THR is egymásnak feszült. Ezen "előélettel" azonban senki se számított talán arra, amit végül a mérkőzés hozott: az ügynökválasztástól kezdve a legutolsó körig ugyanis mindössze 18 perc elegendő volt a Team Horizon Reapers csapatának, hogy 13-2 arányban múlják felül a Honvédot. Ezzel pedig talán nemcsak a leggyorsabban elért győzelem is az övék lett végül, de egyik lejátszott mérkőzésen sem nyert még korábban ekkora különbséggel egyik csapat sem.

A mondás pedig tartotta magát, hogy evés közben jön meg az étvágy, ugyanis a 14., utolsó fordulóban aztán saját rekordjukat beállítva szintén 13-2 arányban nyertek, ezúttal a Zero2Hero ellen, így több, mint magabiztos győzelmekkel hangolhatnak a rájátszásra. Az alapszakasz záró mérkőzésén pedig a WiLD ugyanúgy beállította ezt a 13-2-es arányt a LvL Up Esporttal szemben, így végül háromszor is láthattunk két napon belül ilyen nagy arányú győzelmet.

Mikor és milyen formátumban lesz a rájátszás?

A bajnoki cím két hét múlva, a szeptember 24-26-i hétvégén fog eldőlni, a következő menetrenddel és párosításokkal:

  • szeptember 24. 17:00 (Bo3): WiLD MultiGaming vs. Békéscsabai E-sport Egyesület 
  • szeptember 24. 20:00 (Bo3): Team Horizon Reapers vs. Honvéd
  • szeptember 25. 17:00 (Bo5): Bronzmérkőzés
  • szeptember 26. 17:00 (Bo5): Döntő

Végeredmények

Szeptember 7. - kedd (13. forduló)

Team Plague 13 - 8 LvL Up Esport

Team Plague 13 - 8 Zero2Hero

Honvéd 2 - 13 Team Horizon Reapers

Békéscsabai E-sport Egyesület 13 - 9 Team Plague

Szeptember 8. - szerda (14. forduló)

Team Horizon Reapers 13 - 2 Zero2Hero

Békéscsabai E-sport Egyesület 5 - 13 WiLD MultiGaming

LvL Up Esport 2 - 13 WiLD MultiGaming

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!