K&H MNEB SL iRacing: Óriási tömegkarambol végén ismét egy új győztest avattak

K&H MNEB SL iRacing: Óriási tömegkarambol végén ismét egy új győztest avattak

Ha nem láttuk volna nem hinnénk el mekkora karambol történt a második futamon.

Hosszú idő után Kiss Norbinak sikerült megnyernie az időmérő edzést, így ő indulhatott az első helyről a Road America - Full Course nagydíjon, mely a negyedik fordulója volt a K&H MNEB Sim Liga iRacing 2021-es, első szezonjának. Nem is akármilyen időt ment a virutális bajnoki címre pályázó kétszeres Kamion-Európa-bajnok, hiszen majd 4 tizeddel utasította maga mögé Tóth Dávidot és az egész mezőnyt. A pálya adottságairól és legfontosabb ismertetőjegyeiről az alábbi videóból tudhattok meg többet:

Az első futam elején a mezőny szépen eljött a rajtot követően, és a pontversenyben is az első három helyen tanyázó játékos rótta a köröket az élen, Kiss Norbi mögött Tóth Dávid és Danis Richárd terelgette a versenyautóját kicsit lemaradva. Miközben mögöttük egy négyes talált egymásra, és a Roós András vezette bolyban egymást támadta még Sinka Dániel, Szabó László és Leitner Norbert. Sinka Dániel azzal volt elfoglalva, hogy megelőzze az előtte haladó Roóst, ami nem ment neki, és pont emiatt voltak necces pillanatai, mert a mögötte haladók is igyekeztek ezt kihasználni. Hét perccel a leintés előtt aztán Szabó erőből meg tudta előzni Sinkát egy rossz kigyorsítása után, amelyre csúnyán ráfizetett, mert Leitner is elment mellette.

Az utolsó percekre ráadásul Tóth Dávid is néhány tizedre közelítette meg Kiss Norbit, és párszor megpróbálkozott az előzéssel is, a rutinos pilóta viszont állta a próbákat és nagyszerűen védekezett. Ennek köszönhetően megszerezte második futamgyőzelmét is.

A fordított rajtrácsos futam pedig nem csak a K&H MNEB Sim Liga iRacing történetébe, hanem a hazai e-sport történelemkönyvekbe is alighanem bekerül. Kezdődött azzal, hogy az előbb harmadik helyen befutó Danis Richárd már az első körben megpördült és egészen hátraesett a nyolcadikról a 21-re. Majd Szabó László is az egyik kanyarban keresztbe állt, ezzel nagyjából az ő versenyének is lőttek. Három perccel a rajtot követően aztán egy hatalmas tömegkarambol rázta meg a mezőnyt, melyben egy fél tucatnál is több versenyző volt érintett. Csikós Dominik autójának hátulja az egyik gyors jobbosba elindult, és többszöri visszajátszást követően sem volt megállapítható, hogy a centiméterekre mögötte haladó Sinka Dániel vajon hozzáért-e, mindenesetre ő tovább tudott haladni, viszont a keresztbe csúszó Csikós egy lavinát indított el. Leitner félrerántotta a kormányt, hogy kikerülje, ezzel Kiss Norbit lökte neki a falnak, de a karambolt Danis Richárd, Tóth Dávid, Sándor Tibor, Szijjártó Krisztián, Gémesi Balázs és Zseli Ákos sem úszta meg. Szinte minden említett játékos autója totálkáros lett, meg is látogatották a boxot, akik tehettték még, de a versenyüknek ezzel vége volt. Legalábbis úgy tűnt, az élmenők ugyanis a leamortizált verdákkal továbbra is köröztek és igyekeztek célba érni és amennyi pontot csak lehet, annyit megszerezni. Lassú tempójukkal és a beesteledés miatt ez nagyon balesetveszélyes volt.

Az élen ennek ellenére Sinka Dániel és Roós András küzdött egy nagyot egymással, végül utóbbi egy picit tovább tudott kint maradni a 40 perces futamon, és a boxban sikerül megelőznie Sinka Dánielt, és megszerezte a bajnokságban az első futamgyőzelmét. A harmadik helyen Szabó László ért célba.

A pontversenyt továbbra is Tóth Dávid vezeti, és mögötte holtversenyben Kiss Norbi és Danis Richárd követi őt. 

A hátralévő három futamra még szabad a nevezés, minden részletet megtaláltok az mneb.hu oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!