K&H MNEB SL iRacing: Büntetés és peches ütközés, Kiss Norbi bajnoki reményei szinte elszálltak

K&H MNEB SL iRacing: Büntetés és peches ütközés, Kiss Norbi bajnoki reményei szinte elszálltak

Egy büntetés és egy balszerencsés koccanás miatt Kiss Norbi gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folyó harcból, miközben Tóth Dávid szárnyal.

A K&H MNEB Sim Liga iRacing első szezonjának ötödik fordulója szinte mondhatni eldöntötte a bajnoki címet is. Daytona volt az ötödik állomása a sorozatnak, és ez nem a hagyományos versenypályák közé tartozik, hiszen több olyan ovális kanyar is van rajta, melyben padlógázzal lehet haladni, mégis trükkös igazán jó versenyt futni. Az időmérőn egyébként egyetlen érdekesség történt, ugyanis az eddigi futamokon rendre az élről rajtoló Tóth Dávid csak a második helyet tudta megszerezni magának, miközben az élről Kiss Norbi, mögülük pedig Danis Richárd startolhatott. Azokon a futamokon, ahol Kiss Norbi megszerezte az első helyet az időmérőn, ott nyerni is tudott, így ennek fényében jó kilátásokkal vághatott neki a küzdelemnek. A balsors azonban nem kerülte el, a rajtot követően ugyanis a kettes kanyarkombinációban némi levágás miatt 1.1 másodperces büntetést kapott, amivel visszaesett a 6. helyre. Azt érdemes még tudni, hogy az eddigiektől eltérően ezen a helyszínen repülőrajttal indult útjára a mezőny. Ezt megelőzően Danis Richárd a startnál lehagyta Tóth Dávidot, így az időbüntetés után ő vette át a vezetést. Az élen haladó duó közé aztán egyszer csak beékelődött Leinter Norbert is, így Danis Richárd mögött és Tóth Dávid előtt ő haladt a második helyen, ezzel a trió megkezdte fáradhatatlan küzdelmét az első helyért. A 15. perc után a célegyenes végén viszont mindketten meg tudták előzni Danist, majd Leitner bár nem adta könnyen a pozícióját, de Tóth csak elé tudott kerülni. Ezt követően egymás mögött autóztak hárman, amikor is Leitner gyakorlatilag Tóth hátvédjeként szolgált, és ennek következtében a támadásokat hárítani tudta, mire Kiss Norbi visszaverekedte magát a negyedik helyre és fel is tudott az élmenőkre zárkózni. Három perccel a vége előtt Kiss meg tudta előzni Danist, aki ezután némileg lemaradt, és az utolsó körben Leitnert is megpróbálta még maga mögé utasítani, és olyannyira gyors volt, hogy mellé tudott menni a leintés pillanatában, de 11 ezreddel mégis mögötte futott be, így Leinter másodikként, Kiss Norbi harmadikként zárta az első futamot.

Az első 10 fordított rajtrácsos futama pedig elképesztően pechesre sikeredett Kiss Norbinak. Az egyik kulcspillanata a második versenynek rögtön a rajt után be is következett, hiszen a második körben az előtte haladok körében történt egy koccanás és a keresztbe csúszó egyik Porsche meglökött egy BMW-t, ami pont eltalálta Norbi jobb hátsó kerekét, akinek az autója komoly károsodást szenvedett, ki is kellett mennie a boxba. Az élen a következő percekben pedig kialakult egy Danis Richárd, Leitner Norbert, Roós András, Tóth Dávid, Szabó László ötös. A következő fontos momentum a 30. perc után történt, mikor is az első helyen haladó Danis elmérte a célegyenes végén elnyújtott balost, és túlságosan letért az ideális ívről, aminek köszönhetően hárman is el tudtak menni mellette. Ezek után hosszú percekig vonatoztak egymás mögött a versenyzők, majd a boxkiállások megváltoztatták az erőviszonyokat. Az élre Tóth Dávid került, aki így a 10. helyről újra győzött, sőt a mai napon összehozta a bajnokság második kettős sikerét egy versenypályán. A második helyen az utolsó körben a leintés előtt előzni tudó Szabó László futott be Leitner Norbert előtt, a negyedik helyről pedig Roós András 1 ezred másodperccel maradt le Danis Richárd mögött. Egészen elképesztő befutó lett így a végére.

A dupla elsőséggel Tóth Dávid egyébként 35 pontosra növelte előnyét a pontversenyben, Danis Richárd előtt, miközben a 220 pontos versenyző mögé Szabó László jött fel a maga 208 pontjával. Kiss Norbi miután összesen 29 pontot szerzett a két futamon, így 50 pontos hátrányban van nagy riválisától, amely elég behozhatatlannak tűnik számára.

A hátralévő egyetlen futamra még szabad a nevezés, minden részletet megtaláltok az mneb.hu oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!