Franciaország nagy falatnak bizonyult, de maradt esélye továbbjutni a magyar válogatottnak

Franciaország nagy falatnak bizonyult, de maradt esélye továbbjutni a magyar válogatottnak

Egy nagyon szoros első mérkőzés után egy óriási pofon volt a második, de a továbbjutási remény még él a magyar Dota 2 válogatott számára.

Szeptember 21-én Magyarország megkezdte szereplését a 13. IeSF világbajnokság európai selejtezőjében, első ellenfelünk pedig Franciaország volt. Előzetesen nem sokat lehetett tudni a gallokról, de mint kiderült, elég komoly erőt képviselnek és gladiátor módjára képesek harcolni. A csapatuk magja egy ideje már együtt játszott és ez végül meg is látszott, ugyanis egy-két hibától eltekintve elég szervezettek voltak. Az első mérkőzés nagyjából 44 percig tartott. Miközben a magyar válogatott jól kezdett és képes volt előnyt kialakítani, párszor komolyabb teamfightot is nyertek, de ebből igazi előrelépést nem sikerült megvalósítani. Pedig a 32. percben majdnem az ellenfél egész csapatát sikerült likvidálni, és még Roshant is le tudták szedni a srácok megszerezve az Aegist, majd utána is volt 1-2 nagyszerű pillanatuk. Már csak azért is mert egy smoke-ot követően a 39. percben le tudták vadászni a Void Spiritet, akit egész meccsen nem nagyon tudtak kontroll alatt tartani. Aztán elintézték az SK-t és a Winter Wyvernt is, akiknek vissza kellett venniük magukat, amivel a franciák felkészültek az újabb Roshan leszedéséhez. Erre igyekezett reagálni a magyar ötös, ezért a Radiant háromszög folyó felé lépcsőjénél aztán felment Solar, illetve Khealim is megindult a Spirit Breakerrel, de rögtön jött rájuk a Winter ultija, amivel ki is szedték őket, erre buyback után újra csatlakoztak a fightba. Megakadályozni viszont nem sikerült az akciót, szóval az Aegis plusz sajt kombóval megerősödve pusholni kezdtek a franciák, és időközben Io nélkül maradtunk, majd veszítettünk még egy embert, hárman pedig már nem tudtunkk édekezni, és feladni kényszerültünk a mérkőzést. A Void Spiritjük Zeppelin irányítása alatt 21 killig jutott és emellé még 11 asszisztot is összehozott.

Magyarország 0:1 Franciaország

  • HUN: Io, Sven, Chen, Spirit Breaker, Queen of Pain
  • FRA: Silencer, Sand King, Gyrocopter, Winter Wyvern, Void Spirit

A második meccs aztán még hamarabb kicsúszott a kezünkből, miután az első 10 perc után már 6:0-ára vezettek a franciák és ehhez 4k-s net worth előny is társult. Aztán ennél is jobban bedurvult a helyzet, és folyamatosan gankeltek, teljesen szétkapták a sorainkat, ezáltal 25 perc alatt be is fejezték a küzdelmet egy hihetetlen fölényes 36:2-es kill aránnyal.

Magyarország 0:2 Franciaország

  • HUN: Io, Legion Commander, Invoker, Elder Titan, Luna
  • FRA: Void Spirit, Silencer, Treant Protector, Sand King, Tiny

A D jelű csoportban tehát Franciaország egy győzelemmel áll az élen, és ma ők az olaszokkal játszanak. Ellenük javíthatunk majd csütörtökön, és a két ellenfélből papíron ők a gyengébbek, tehát egy abszolút ki-ki párharcra lehet majd számítani a továbbjutást illetően. A magyar válogatott Olaszország elleni mérkőzéseit csütörtök este 19:30-tól élőben tudjátok követni az esport3tv Twitch csatornáján. Az összecsapást BO3-ban játszák le a felek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!