K&H MNEB SL iRacing: Nem volt kérdés a bajnoki cím, de a 3. helyről drámai utolsó körök döntöttek

K&H MNEB SL iRacing: Nem volt kérdés a bajnoki cím, de a 3. helyről drámai utolsó körök döntöttek

A K&H MNEB Sim Liga iRacing első szezonjának utolsó, hatodik furdolójában két kérdés maradt már csak nyitva, sikerülhet-e csoda folytán Tóth Dávidtól elvenni az első helyet valakinek, illetve kik állhatnak majd végül fel a virtuális dobogóra?

Az utolsó futamokat és az ezt megelőző időmérőt a néhány hete a játékba bekerült Hungaroringen tartották meg. Az eddigi időeredményeket figyelembe véve itt is Tóth Dávid állt jobban, viszont ha nem neki sikerült a pole pozíció, akkor Kiss Norbi indulhatott az élről. Nyers tempóban most sem volt ellenfelük, igazából végig arról szólt a körözés, hogy közülük ki tudja megkaparintani az első rajtkockát. Az edzés leintése előtt Kiss Norbi még egy gyors körön volt, de nagyjából 20 másodperc hiányzott neki, hogy be tudja fejezni, így a végén már nem tudott javítani és a második helyről vághatott neki az első versenynek. Tóth Dávid mögött 124 ezreddel maradt csak el, miközben mögöttük a második sorba kvalifikáló Leinter és Danis már 4 tizednél is többet kapott.

Az első futamon a rajtot követően elég szépen eljött a mezőny, Tóth Dávid meg tudta tartani az első helyét, miközben mögötte a három üldözőnek a sorrendje sem változott, Kiss Norbi, Leitner Norbert és Danis Richárd követte őt elég közelről, és tartották a tempóját. Mivel a pontversenyben a harmadik helyre még potenciálisan többen is pályáztak, ezért Szabó László hatodik, és Sinka Dániel hetedik helye volt még érdekes. Viszont a nagyszerű vezetésnek és a pálya nehézségének köszönhetően az első tízben nem igazán történt előzés, és egymás mögött vonatkoztak hosszú perceken keresztül. A féltáv környékén a legnagyobb izgalmat az hozta, hogy Sinka és Roós csatázott egymással a 7. helyért, és a több körön át tartó oda-vissza előzgetés végén Sinka nem tudta megőrizni a pozícióját - bár az utolsó körökben Roós András feltehetően egy büntetés miatt lassult le és maga elé engedte két ellenfelét is. Az utolsó 8 percen belül közben Szabó László is egyre jobban közeledett az előtte haladó Csikós Dominikre, majd az ötödik perc környékén a célegyenes végén egy késői fékezés révén hátulról hozzáért ellenfeléhez Szabó, amire ő keresztbe állt a kanyarban és el tudott menni mellette. Elől azonban hiába üldözte precízen Kiss Norbi Tóth Dávidot, változás nem történt, ezzel a hetedik futamgyőzelmét arató Dávid nyerte meg az első szezont!

A fordított rajtrácsos versenyen aztán Roós András indult az élről, de már az első kanyarban a saját hibájából megpördült és elbukta a vezető helyét, melyet így a mellette elszáguldó Pongrácz Dávid Péter vett át. Ezzel óriási lehetőség hullott az ölébe, de nem bírta a nyomást, ugyanis a mögötte érkező vonatban olyan pilóták ádáz tempóját kellett volna tartania, mint Sinka Dániel, Szabó László, Leitner Norbert, Tóth Dávid, Kiss Norbi és Danis Richárd. Olyan sebességgel robogtak, hogy néhány kör után mindenki maga mögé utasította Pongráczot. Ez a hat játékos egyébként tizedekre követte egymást, viszont még 10 perc sem telt el, mikor Kiss Norbi úgy döntött, hogy egy korai boxkiállással operálva kiszállna ebből a hatosfogatból. Két perccel később Szabó László és Danis Richárd is reagált erre a taktikára és ők is kijöttek tankolni. Elől Sinka mögött Leinter és Tóth triója körözgetett bőszen, mialatt Szabó László beragadt a boxba vagy szimplán egy büntetést kellett letöltenie, de túl sokat időzött el a szerelőkkel, így ő kiszállt a harmadik helyért folyó harcból. Az élmenők közül eközben Leitner és Tóth magasabb fokozatra kapcsolt és végül átrágták magukat Sinka Dánielen. Ezután stabilizálódott a helyzet, és mindenki igyekezett kiautózni magából, majd az utolsó 10 perc igazán drámai sikeredett. Ekkor jött be Leitner a boxba, Tóth Dávid viszont tovább körözött a pályán. Kiss Norbi pedig meg tudta előzni a késői kiállást választó Leitnert, és üres térben diktálhatta tovább a pokoli tempóját. Tóth Dávid 7 perccel a vége előtt hagyta el a pályát egy tankolás erejéig, és bármilyen jól ment eddig és stratégiázott, Kiss Norbi őt is le tudta hagyni a korai kiállásának köszönhetően.

Az utolsó három körben aztán felpörögtek az események, a kilences kanyarban ugyanis Tóth Dávid hátulról belement Kiss Norbiba, aki ezzel kipördült és visszacsúszott a negyedik helyre, néhány pillanattal később pedig már Leitner Norbertet engedte el Tóth Dávid a célegyenes végén. Ennek határása Danis is utat adott Kiss Norbinak, hogy maradjon még esélye az üldözésre, de ideje már nem volt erre, így a verseny Leitner győzelmével ért véget, aki ezzel megszerezte a bajnokság harmadik helyét az összetett pontversenyben.

A pontversenyben tehát az alábbiak szerint alakult az első öt helyezés, miközben csak az első három helyezett kap pénznyereményt a végelszámolásban:

  1. Tóth Dávid 306 Pont (250 ezer forint)
  2. Danis Richárd 264 p (150 ezer forint)
  3. Kiss Norbert 245 p (100 ezer forint)
  4. Leitner Norbert 242 p (5 pont levonás)
  5. Szabó László 242 p

UPDATE: Leitner Norbert kapott egy 5 pontos levonást a Csikós Dominikkal szemben elkövetett szabálytalansága miatt:

"Csikós Dominik a kettes kanyar után lendületet veszít, így a hármas kanyar kijáratánál Leitner Norbert minimális átfedésbe kerül jobb oldalról Csikós Dominikkal. A Mansell előtti jobb törés kezdeténél kettejük autója összeér, majd a törés után Leitner Norbert kiforgatja Csikós Dominikot."

Ezzel az is eldőlt, hogy lemaradt a virtuális dobogóról, így helyette Kiss Norbert lett a K&H MNEB SimLiga iRacing első szezonjának harmadik helyezettje.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!