Kétszer csípett a magyar paprika az olaszoknak a Dota 2 IeSF EU selejtezőjében

Kétszer csípett a magyar paprika az olaszoknak a Dota 2 IeSF EU selejtezőjében

A magyar Dota 2 válogatott olyan tettet hajtott végre, amire nem sűrűn van példa.

A 13. IeSF világbajnokságra elindult Dota 2-ben is az európai selejtező, Magyarország pedig a D csoportban kapott helyet Franciaország és Olaszország mellett. Az első összecsapás a franciák ellen felemásra sikeredett, hiszen az első meccsen még volt is esélye hazánknak, a végére viszont elfáradtunk és kikaptunk, míg a visszavágó már csúfos vereséget hozott.

Aztán jött az Olaszország elleni BO3-as párharc, ami már egyértelműen a továbbjutásért zajlott. Az első mérkőzésnek a Tiny, Dawnbreaker, Invoker, Keeper of the Light és Lina ötössel vágott neki a magyar ötös, és elég hamar kiderült, hogy már az early gameben el tudunk húzni az olaszoktól. Hiába volt kicsit tankosabb az olaszoknál a Timbersaw vagy tudott farmolni magában a Lifestealer, ez mit sem ért, ugyanis amikor összeálltunk és fightra kényszerítettük ellenfelünket felmorzsoltuk az erőiket. A 18. percben aztán a lenti ösvényen két csatában is kiiktattuk mind az öt játékosukat, majd végiggyalogoltunk és a két raxot beütvén olyan előnyre tettünk szert, ami után egy Roshan Aegis is összejött, percekkel később pedig a befejezés is.

A Tiny carry bevált, így a visszavágón is kitartottunk mellette, de a Dawnbreaker és a Keeper is maradt, hiszen mindkét hős nagy szolgálatot tett supportként az együttesnek. Ezt a triót egy Bounty Hunterrel és Nature's Prophettel egészítettük ki, így az extra bevételszerzésre, meg a váratlan gankekre, és pusholásra is volt lehetőségünk. Kicsit masszívabb volt az olasz gárda, és még a first blood is összejött nekik, ráadásul egy ideig tartani tudták a lépést mind farmolásban, mind a fightokban. A 10. és 20. perc között viszont egyre inkább sikerült elhúznia a magyaroknak, és egyre nőtt a net worth előny is. A 20. percben aztán sikerült elkapni a Tinkerüket és a Snapfire-üket, és dacára az emberhátránynak az olaszok tovább folytatták a csatát, de esélyük sem maradt, ezután pedig még a középső T2-es tornyukat is elbukták. Mi megszereztük az Aegist, és gyakorlatilag átgázoltunk az védelmükön, újabb könnyed győzelmet aratva.

A képre kattintva eléred a mérkőzés végeredményeinek a statisztikáit is a galériában:

A győzelemmel Magyarország továbbjutott a D csoportból Franciaország mögött a második helyen - ami hosszú ideje nem fordult elő hazánkkal nemzetközi porondon -, és a negyeddöntőben folytathatja a selejtezőt. A következő párharc Csehország ellen lesz, méghozzá ma este 19:30-tól az esport2tv-n Twitchen. Nem lesz egyszerű dolga hazánk fiainak, ugyanis a csehek legjobbjai közül négyen is tagjai a DPC EU bajnokság másodosztályában két szezont eltöltő Hippomaniacs-nak. Tapasztalt és erős ötösről van szó, így ez lesz Magyarország számára az eddigi legnagyobb erőpróba a selejtezőben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Galéria

Kövess Minket!



Szerinted továbbjut Magyarország Csehország ellen a selejtezőben?

  • 75 %
  • 25 %