Kimaxolták a mérkőzéseket a K&H MN3B VALORANT bronzmeccsén a csapatok

Kimaxolták a mérkőzéseket a K&H MN3B VALORANT bronzmeccsén a csapatok

Mind az 5 mérkőzést végigjátszották a csapatok a Best of 5 párharc során.

2021. szeptember 25-én a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyén a rájátszás bronzmérkőzésén csapott össze a Honvéd és a Békéscsabai E-sport Egyesület a 3. szezon 3. helyéért. Mindkét csapat 2-0 arányban szenvedett vereséget az elődöntőben, a BEE a WiLD MultiGaming, míg a Honvéd a Team Horizon Reapers ellen, azonban már az előre sejttette erre a bronzmérkőzésre is az izgalmakat, hogy az alapszakaszban az odavágót még a BEE nyerte, míg a visszavágón Honvéd-siker született.

Békéscsabai E-sport Egyesület vs. Honvéd

Első mérkőzés (Icebox)

Az első mérkőzés Iceboxon az elején még szoros küzdelmet hozott, és bár a folytatásban meg tudott lógni a BEE, rendre úgy alakultak a körök, hogy nem sokon múlott egy-egy esetleges Honvéd-győzelem. A 8-2-es előny azonban így is soknak bizonyult számukra, a különbség a mérkőzés végéig állandósult. Nem tudott feljebb zárkózni a Honvéd, így végül 13-7 arányú győzelemmel megszerezte a vezetést a BEE. A Honvédnak ráadásul extra fejfájást okozott, hogy az alapszakasz szinte mindegyik mérkőzésén játszó Kriszt technikai okok miatt nélkülözniük kellett a folytatásban.

Második mérkőzés (Haven)

A második összecsapás hasonlóan indult, mint az első: a Honvéd ugyan még ki tudta egyenlíteni a mérkőzést 0-3-ról 3-3-ra, a folytatásban zsinórban 5 kört nyert a BEE, így a félidőre 8-4-es előnyre tettek szert. A Krisz helyén immáron BlackBunnyval felálló Honvéd a második félidőre úgy tűnt, bele tudott rázódni a mérkőzésbe, a különbség azonban túl nagynak bizonyult, hozzátéve, hogy nekik kellett védekezőként játszani egy, a támadó oldalon kifejezetten erős BEE ellen. Nem is sikerült a felzárkózás sem: 13-6-ra nyert a BEE, így már 2-0-ra vezettek összesítésben.

Harmadik mérkőzés (Ascent)

A harmadik összecsapásra mintha szerepet cseréltek volna a csapatok: a Honvédnak jött ki rendre jobban a lépés, nekik sikerült egy nagyobb arányú vezetésre szert tenniük az első félidőben, amelynek a végén 9-3-ra is vezetett a csapat. A fordulást követően viszont tudott újítani a játékán a BEE, és a 6 körös deficitet 1 körösre tudták faragni, 9-8 és 10-9 arányú Honvéd vezetésnél is jó esélyekkel rendelkeztek a fordításra. Ellenfelük támadójátéka azonban pontosabbnak bizonyult a folytatásban, a hátralévő körökben már csak a Honvéd örülhetett, így egy 13-9 arányú győzelemmel szépítettek összesítésben, jöhetett a 4. mérkőzés.

Negyedik mérkőzés (Ascent)

A negyedik összecsapás immáron nemcsak a küzdelemben, hanem a körök arányában is kifejezetten szorosan alakult: ugyan 4-0 és 6-2 arányban is vezetett a Honvéd, a félidőhöz 6-6-os állással érkeztünk. Védekező oldalon viszont már koncentráltabb játékot tudott nyújtani a Honvéd, a zsinórban nyert 5 körük pedig döntőnek bizonyult: 13-9 arányban nyerték meg ezt a mérkőzést is, így érkezett a mindent eldöntő, 5. mérkőzés.

Ötödik mérkőzés (Split)

A decider pályán kellett tehát dűlőre jutniuk a csapatoknak, amelyen úgy tűnt, az előző két mérkőzés után lendületben lesz a Honvéd, a BEE viszont tudott így is újat előhúzni a tarsolyából, támadó oldalon kezdve kevés lehetőséget adtak a Honvédnak, hogy érvényesülni tudjanak. 8-1 előnyük viszont hamar el is illant, a Honvéd az első félidő végén három, a második félidő elején négy kört abszolvált győztesen, így már 8-8 volt az állás. Védekező oldalon a BEE ellenben olykor reménytelennek tűnő helyzetben is felül tudott kerekedni a Honvédon, és végül 13-9 arányban nyerték meg a döntő összecsapást, így a bronzmérkőzést összesítésben 3-2-re nyerte meg a nyílt selejtezőkön keresztül bejutó együttes.

Végeredmény

Békéscsabai E-sport Egyesület 3 - 2 Honvéd

  • Icebox 13 - 7
  • Haven 13 - 6
  • Bind 9 - 13
  • Ascent 9 - 13
  • Split 13 - 9

Ma este véget ér a szezon, és bajnokot avatunk

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenye szeptember 26-án a WiLD MultiGaming és a Team Horizon Reapers összecsapásával zárul, amely mérkőzés immáron a bajnoki címért fog zajlani.

Menetrend (Döntő)

  • 17:00 WiLD MultiGaming vs. Team Horizon Reapers

A döntő Best of 5 formátumban fog lezajlani, azaz három nyert találkozóig megy a küzdelem. Az alapszakasszal ellentétben 12-12-nél hosszabbítás következik, amely addig tart, míg valamelyik csapat kettő körrel nem vezet a másik ellen.

Ne maradj le tehát a találkozókról, az Esport1TV Twitch-csatornáján élőben követheted az összecsapást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!