102 környi küzdelem után dőlt el a K&H MN3B VALORANT bajnoki címe

102 környi küzdelem után dőlt el a K&H MN3B VALORANT bajnoki címe

A döntőn is egy ötmérkőzéses thrillert láthattunk.

2021. szeptember 26-án vasárnap a bajnoki döntőhöz érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenye. Az alapszakaszt és az elődöntőket követően a WiLD MultiGaming és a Team Horizon Reapers csapatai maradtak talpon, közülük kerülhetett már csak ki a bajnok. Szombaton a bronzmérkőzésen korábban eldőlt, hogy a Békéscsabai E-sport Egyesület lett a bronzérmes, így ők is azt "várták", másik két riválisuk hogyan foglalják el a dobogó másik két fokát.

WiLD MultiGaming vs. Team Horizon Reapers

Első mérkőzés (Split)

Mindenféle túlzás nélkül lehet azt állítani, hogy a WiLD MultiGaming az első mérkőzésen leiskolázta védekező oldalon a Team Horizon Reaperst. Ihletett formában játszott a csapat az első félidőben, az elején nem is nagyon tudott frageket sem szerezni a THR, és ugyan a az 5-6. körtől kezdve már többször sikerült emberelőnyös helyzetbe kerülni, vagy akár letenni a spike-ot, azonban a WiLD megállíthatatlannak tűnt, ennek eredménye lett egy 10-0 arányú vezetés is! Innen ugyan feljebb tudott zárkózni a THR, de "csak" 4 kör végén örülhettek: a WiLD 13-4 arányban, igen gyorsan nyerte meg az első mérkőzést.

Második mérkőzés (Breeze)

A második összecsapás eleje hasonlóan indult, mint az előző mérkőzésé, ugyan 0-2-nél tudott először kört nyerni a THR, a WiLD egy 5-1-es előnyre tudott szert tenni. A félidőre végére viszont nemcsak összeszedettebben játszott a THR, de a forduás után át is vette a vezetést. A mérkőzés hajrájában 10-10 is volt az állás, innen viszont koncentráltabb tudott lenni a Team Horizon Reapers és 13-10-re megnyerve a második pályát kiegyenlített összesítésben, 1-1-re állt a Bo5.

Harmadik mérkőzés (Bind)

Így érkeztünk meg végül a harmadik mérkőzésre és ha az előzőre azt mondtuk, hogy szoros volt, akkor erre a találkozóra ez jobban elmondható volt. Egyik csapat sem tudott a mérkőzés egyetlen szakaszában sem három körösnél nagyobb előnyt kiharcolni, ha az egyik vezetett is, gyorsan érkezett az egyenlítés vagy akár a fordítás is az ellenféltől. Az elején inkább a THR-nek kellett az eredmény után mennie, a második félidőre fordulva ez viszont a WiLD-ra volt igaz. A mérkőzés utolsó köreihez 11-11-es aránnyal érkeztünk, közel egy esetleges hosszabbításhoz, a WiLD viszont még a rendes játékidőben eldöntötte a találkozót és nyert 13-11-re, egy meccsgyőzelemre voltak a bajnoki címtől.

Negyedik mérkőzés (Ascent)

Az előző két mérkőzés szorossága után viszont megint homlokegyenest az ellenkezőjét láthattuk a negyedik párharcon: ugyan még az elején tudta tartani a lépést a WiLD a Team Horizon Reapers-szel, az első félidő második részére mintha egy "bevehetetlen falat" épített volna a lerakók köré a védekező oldalon játszó THR. Mindösszesen három támadását tudta sikerrel befejezni a WiLD, így 9-3-mal fordulhattunk a második félidőre, amelyben csak a Team Horizon Reapers tudott kört nyerni. Gyakorlatilag az első mérkőzés forgatókönyvét láthattuk, csak ezúttal a Team Horizon Reapers volt a domináns fél, akik 13-3 arányban egyenlítettek ki összesítésben, érkezhetett a döntő pálya.

Ötödik mérkőzés (Haven)

A legutolsó pályán az első félidő elején aztán ugyanazt láthattuk, mint az előző mérkőzésen, a THR támadásai rendre sikeresnek bizonyultak, 7-1-es előnyre is szert tudtak tenni és már-már olyan érzetet keltett a játékuk, mintha el is dőlt volna a mérkőzés. A WiLD azonban nem így gondolta: a játékrész hajrájában sikerült a felzárkózás 7-5-re, támadóként pedig fordítottak is 8-7-re. A THR kereste az ellenszert a WiLD játékára, azonban minden igyekezetük hatástalannak bizonyult: 13-9-re nyerte meg a mérkőzést a WiLD MultiGaming és ezzel 3-2-re a Nagydöntőt, így ők lettek a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. szezonjának VALORANT bajnokai.

Végeredmény

WiLD MultiGaming 3 - 2 Team Horizon Reapers

  • Split 13 - 4
  • Breeze 10 - 13
  • Bind 13 - 11
  • Ascent 3 - 13
  • Haven 13 - 9

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyének végeredménye

  • Bajnokcsapat: WiLD MultiGaming
  • Ezüstérmes: Team Horizon Reapers
  • Bronzérmes: Békéscsabai E-sport Egyesület
  • 4. helyezett: Honvéd
  • 5. helyezett: Team Plague
  • 6. helyezett: LvL Up Esport
  • 7. helyezett: Zero2Hero

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te a WiLD győzelmére számítottál?