Teljessé vált a Hungarian Open csoportkörének névsora

Teljessé vált a Hungarian Open csoportkörének névsora

Teljessé vált ezzel az első és másodosztály mezőnye is, előbbinél a csoportok is kisorsolásra kerültek.

2021. október 2-án került megrendezésre a Hungarian Open 2021-22: K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Őszi Rocket League Liga zárt selejtezője. 24 csapat vágott neki az egész napos küzdelemnek, hogy eldöntsék, közülük melyik 13 csapat vehet részt az első, vagy másodikosztály valamelyikében.

A nyílt selejtező eredményei alapján több csapat kapott kiemelést a győztes ág második fordulójába, de már itt több összecsapáson is győzedelmeskedni tudott olyan csapat, amely egy körrel előrébb indult. A meglepetéseredmények sora itt nem ért véget, folytatódott tovább egyaránt a felső és alsó ágakon is. Az utolsó, bejutásért vívott fordulóban végül a Spirit Gaming, a High Octane, az Alcohol Damaged Penguin Squad, és az Exhelp Gaming Bravo jutott el, így ezen négy csapat közül kerülhetett ki az első két továbbjutó együttes.

Az ADPS és az Exhelp Bravo összecsapása elejétől a végéig kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudta huzamosabb ideig dominálni a mérkőzést, mert tudott rá mindig válaszolni az ellenfél. Így az első két meccsen "igazságosan" osztozkodtak a csapatok, 1-1-es állásnál viszont a következő két mérkőzés már az Exhelp Gaming Bravo csapatáé lett. A másik felső ági döntőben a Spirit Gaming ellenben többször is be tudta szorítani kapuja elé a High Octane csapatát, akik a sarat nem is tudták állni hosszabb ideig, érkeztek a ki nem kényszerített hibák, és vele együtt a Spirit Gaming góljai is: 3-0 lett a vége, így az Exhelp Gaming Bravo és a Spirit Gaming lett az első két továbbjutó csapat.

A vesztes csapatok azonban nem búsulhattak sokáig, az alsó ágon újabb esélyt ragadhattak meg a bejutás kiharcolására, a High Octane ezúttal az Afterglow Esports, míg az Alcohol Damaged Penguin Squad az Exhelp Gaming Alpha csapata ellen. Előbbi összecsapáson jobban tudott érvényesülni már a pályán a High Octane - összehasonlítva az előző mérkőzéssel -, a kapu előtt viszont kevésbé tudtak már határozottak lenni. Nem úgy az Afterglow: egyik szép akció után érkezett a másik, ezeknek a nagy részét pedig gólra is tudták váltani, Kyiev révén pedig a selejtezősorozat talán legszebb találata is hozzájuk fűződik, így megérdemelten nyertek 3-0-ra.

A másik mérkőzés ellenben izgalmasabb forgatókönyvet hozott az ADPS és az Exhelp Alpha között: az ADPS egy szoros mérkőzésen megszerezte a vezetést, majd az Exhelp Alpha domináns játékkal egyenlített, ezt követően szoros mérkőzésen átvette az összesítésbeli vezetést is. A negyedik összecsapáson gólgazdag találkozón érkezett az ADPS egyenlítése, végül pedig az ötödik mérkőzésen 4-0 arányban ki is ütötték ellenfelüket, így az Afterglow Esports és az Alcohol Damaged Penguin Squad együttesei jutottak tovább az alsóágról.

Egy, a tavaszi szezonban a bennmaradást kiharcoló, de feloszlott csapat miatt azonban felszabadult egy 5., továbbjutást érő férőhely felszabadult, így a két vesztes csapat, a High Octane és az Exhelp Gaming Alpha az 5. helyért vívott helyosztón az utolsó utáni esélyét harcolhatta még ki. Az iménti vereség okozta kisebbfajta sokkhatás talán még látszódott az Exhelp Alpha játékán, a High Octane-én kevésbé, azonban előbbi csapat azzal, hogy megnyerte az első meccset, nyugodtabban tudott játszani és egyre magabiztosabb teljesítményt tudott letenni az asztalra. A mérkőzés a legvégéig kétesélyes volt, a jobb helyzetkihasználás bizonyult végül döntőnek, amelyben az Exhelp Gaming Alpha volt jobb: 3-0 arányban nyertek, így velük vált teljessé az élvonal mezőnye.

Zárt selejtező végeredmény

Élvonalba jutott csapatok

  • Exhelp Gaming Bravo (Delta, swing, levyz, taka)
  • Alcohol Damaged Penguin Squad (August, bob, Phetamine, Tomi1325)
  • Afterglow Esports (tehenke4, YPa, Kyiev)
  • Exhelp Gaming Alpha (7hy, maixY, Tigris, Pyr0MarK.)
  • Spirit Gaming (SieO, Sound, Nbika555, DARKSIDE)

Második osztályba jutott csapatok

  • Spirit Gaming Academy (Ákos, Ista, Sári, Tonyi a tonyás)
  • SARAS TEAM (Kylo, Ricso5, barycade, Balynok)
  • None (95Kyo, R1C$1, Segue)
  • Galaxy (crack_line, VajasChicken, Po1son, SeZola)
  • High Octane (Makos, KulloKiraly, Tok1to)
  • Pinchers (L4LY, Pete, Lynkovic, Matthew)
  • Seekers (Oszika, Warren, KickScope)
  • Szelíd Cápák (LITI10, KranchY, Galmatox)

Kisorsolásra kerültek a csoportokba az élvonal csapatai

2021. október 3-án vasárnap került kisorsolásra az első osztályban szereplő 16 csapat az A vagy B jelű, nyolccsapatos csoport valamelyikébe. A sorsolás végül az alábbi képen eredménnyel zárult, így foglalták el helyüket a csapatok:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!