Régóta kért új funkciókkal bővül a Rocket League free play módja

Régóta kért új funkciókkal bővül a Rocket League free play módja

Nem is kell sokat várni az újdonságokra, de sok egyébről is szó esett a Psyonix legújabb bejelentésében.

Tartalmas októberen van túl a Rocket League, ha csak arra gondolunk vissza, hogy megérkeztek az Esport Shopba az új, személyre szabható elemek a különböző szervezetek színeiben, illetve egy újabb James Bond autóval is gazdagíthatjuk raktárunkat. Az ezen hónapra jutó újdonságok lsitája azonban tovább bővül: érkezik ugyanis egy új funkció a free play játékmódba, a Ball Control, amellyel tartalmasabban lehet eltönteni a bemelegítést, illetve a gyakorlást.

Az új funkciót ráadásul a modder közösség ihlette, PC-n ugyanis egy külső programmal eddig is volt lehetőség arra, hogy felturbózd a free play módot. Most viszont ez már a játékba beépítve lesz megtalálható, ráadásul kivétel nélkül minden platformot érint. Ha éppen a következő mérkőzésedre, esetleg a barátaidra vársz, vagy éppen bemelegítesz, a Ball Control lehetőséget ad arra, hogy:

  • megszerezd a labdát;
  • el tudj kezdeni egy labdavezetést (dribble);
  • passzold a labdát;
  • felküldd a labdát a levegőbe (hasonlóan a Hoops játékmód középkezdéséhez);
  • kivédj egy kapura tartó lövést.

Az új funkció a 2.06-os sorszámú frissítés keretein belül fog érkezni, és nem is kell rá sokat várni, október 13-án hajnal 1 órakor válik élessé és letölthetővé.

Egyéb téma is terítékre került

A Psyonix tapasztalatait is megosztotta a 2.01-es frissítésben bevezetett, casual játékmódra érvényes mérkőzéseltiltásról. A rendszer bevezetése óta ugyanis jóval több mérkőzést játszanak végig a játékosok casual módban. Sajnos azonban jóval több sportszerűtlen  (toxic) viselkedést is jelentett a közösség, így jóval több eltiltást is kellett kiosztaniuk. Hozzátették ráadásul, hogy szeretnék újradolgozni az eltiltások rendszerét, hogy ezt hogyan fogják kezelni, bővebb infót azonban későbbre ígértek.

Szintén szeretné azt elérni a fejlesztőgárda, hogy 2022-re nem egy-egy nagy frissítéssel érkezne új tartalom a játékba, hanem jóval sűrűbben osztanának meg kisebb patch-eket. Reményük szerint ezzel akár kisebb, de kellemesebb javításokat is könnyebben tudnának eszközölni a játékban.

Említettek néhány szót a Halloweeni eseményről is. Ugyanis visszatér idén is a Haunted Hallows, és nem is kell rá sokat várni, a közeljövőben erről is várható egy bővebb bejelentés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!