Hirdetés

VALORANT: Megnehezítené a Riot Games a smurfölést

Egy új, a rangsorolt mérkőzések eléréséhez szükséges kritérium bevezetésén gondolkozik a fejlesztőgárda.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Hirdetés

Legyen szó bármilyen kompetitív játékról, a smurfölés mindig is egy jelen lévő probléma lesz, ez pedig hatványozottabban igaz az ingyenesen elérhető játékokra. A legtöbbnél elég csak egy e-mail cím és jelszó ahhoz, hogy új felhasználóval el is kezdhessük a kompetitív meccseket, ami valljuk be, nem a legjobb módja annak, hogy eltántorítsa a fejlesztő a játékosokat attól, hogy szerényebb tudású játékosok között szerepljen, akár az ő játékélményüket is elrontva.

Ez a VALORANT-ra is igaz, a Riot pedig folyamatosan igyekszik tenni azért, hogy kevesebb ilyen eset forduljon elő. A rangsorolt mérkőzések egyik kritériumát, a "játssz le 10 mérkőzést" már átalakították "nyert meg 10 mérkőzést" feltételre, ez azonban nem annyira nagy változás. Most azonban úgy néz ki, újabb lépésre szánja el magát a Riot Games.

Egy Reddit-poszt a közelmúltban pont azt a javaslatot hozta fel, hogy vezessen be a Riot egy olyan extra kritériumot, hogy csak bizonyos szint felett lehessen rangsorolt mérkőzést játszani. A poszt attól vált érdekessé, hogy hozzászólt Sara Dadafshar, a VALORANT egyik játékproducere, hogy ezzel ő is egyetért, ráadásul már dolgozik rajta a fejlesztőcég, hogy a közelmúltban bevezetett szintrendszert implementálják a rangsorolt mérkőzések feltételeibe.

"A rankedbe lépési feltételek korábban 10 lejátszott mérkőzésről átalakultak 10 megnyert mérkőzésre" - írta Sara a kommentben. "A szintrendszer hozzáadása viszont tökéletes lehetőséget ad nekünk is hogy ezeket a feltételeket újradolgozzuk. Már dolgozunk is rajta, úgyhogy aggodalomra nincs ok."

Sara arra már nem tért ki, hogy mikorra is várható ez az újítás, azonban érdemes megjegyezni, hogy a rankrendszert érintő komolybb változások mindig egy-egy új act kezdetkor szoktak érkezni, az Episode 3 Act 3 pedig november eleje előtt nem valószínű, hogy elkezdődik. Mindenesetre ez a rendszer egyáltalán nem lenne újdonság számukra, ugyanis a másik, népszerű MOBA játékuk, a League of Legends is hasonlót használ, de az Overwatch is megkövetel egy bizonyos szintet ahhoz, hogy rangsorolt mérkőzéseket játszhass.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés